MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Katalonski Sport: Inter favorit za dovođenje Pjanića, mogao bi zaigrati sa Džekom

Iako se povratak Miralema Pjanića u Juventus činio prilično izvjesnim, sve je manje vremena da se realizuje do kraja prijelaznog roka, a katalonski list Sport tvrdi da je bh. veznjak zbog toga aktivirao druge opcije i da je sada Inter favorit za njegovo dovođenje.

Trener Juventusa Massimilano Allegri ima želju da Pjanića vrati u Torino, a i on je saglasan. Ipak, da bi se otvorilo mjesto za njegov dolazak, potrebno je da se Juve riješi nekog od veznjaka, tačnije Aarona Ramseyja, kako bi imali dovoljno finansijskih sredstava iz predviđenog budžeta.

Posao ne olakšava ni činjenica da je Barca spremna besplatno poslati Pjanića na posudbu, s tim da bi Juve morao preuzeti njegovu platu.

Do kraja prijelaznog roka ostale su dvije sedmice i mogućnost da Velšanin napusti Juventus sve je manje vjerovatna.

Suočen s takvim scenarijem, Pjanić je već aktivirao druge mogućnosti za koje do sada praktički nije želio ni čuti, budući da je njegova jedina namjera bila da se vrati u Juventus.

Katalonski Sport tako tvrdi da je Inter sada favorit za dovođenje bh. veznjaka, iako Mire na stolu ima ponude još nekoliko renomiranih klubova.

Za razliku od drugih slučajeva u Barceloni, poput Umtitija, Pjanić očajnički želi napustiti Nou Camp, jer je njegov odnos s Koemanom negativan i Nizozemac mu je jasno poručio da ne računa na njega.

Sve to moglo bi imati velikog utjecaja u izboru nove sredine pa možda ne bi bilo iznenađenje kada bi otišao u Inter, gdje će od ove sezone igrati i Edin Džeko.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa