MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Katar će 27. aprila biti domaćin izvlačenja FIFA-inog arapskog prvenstva 2021TM

Katar će u utorak, 27. aprila u 21 sat po lokalnom vremenu biti domaćin žrijeba FIFA-inog arapskog kupa 2021TM u Operi Katara u Dohi.

Na turniru će se takmičiti 23 arapske države. Izvlačenju će prisustvovati ograničeni broj zvaničnika, u skladu s katarskim protokolima COVID-19.

FIFA-in arapski kup održat će se krajem 2021. godine i vidi se kao vitalna prilika za testiranje operacija i objekata tačno godinu dana prije nego što je Katar domaćin prvog FIFA-inog Svjetskog prvenstva na Bliskom istoku i u arapskom svijetu. Finale oba događaja trebalo bi da se održi 18. decembra – Dana državnosti Katara.

Utakmice će se održati na šest mjesta održavanja turnira Katar 2022, od kojih su neki posljednjih mjeseci ugostili nogomet najvišeg nivoa, dok su drugi u završnoj fazi izgradnje.

Dvadeset tri države koje sudjeluju u FIFA-inom arapskom kupu 2021TM su: Katar (država domaćin), Alžir, Bahrein, Komori, Džibuti, Egipat, Irak, Jordan, Kuvajt, Liban, Libija, Mauritanija, Maroko, Oman, Palestina, Saudijska Arabija, Somalija, Južni Sudan, Sudan, Sirija, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati i Jemen.

Dodatni detalji o formatu turnira i kalendaru utakmica bit će potvrđeni s vremenom.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa