MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Košarkašice BiH senzacionalno razbile Belgiju na otvaranju Eurobasketa

Košarkašice Bosne i Hercegovine napravile su senzaciju na otvaranju Evropskog prvenstva pobjedom uvjerljivim rezultatom 70:55 nad favorizovanom Belgijom koja je jedna od velikih favorita za osvajanje medalje na ovom turniru.Naše košarkašice su odlično otvorile meč i vrlo brzo su čak došli do dvocifrene prednosti (14:4). U istom ritmu igrale su i do kraja prve četvrtine koja je završena rezultatom 19:11.

Međutim, u drugoj dionici bude se favorizovane Belgijanke koje su u tim trenucima pokazale zašto su treća najbolja ekipa Evrope na FIBA-inoj rang listi. Uspjeli su sa nekoliko odličnih serija u potpunosti vratiti se u meč pa se na odmor otišlo s dva poena prednosti za BiH (30:28).

U drugom poluvremenu igralo se uglavnom koš za košem, s tim što su naše košarkašice ipak uspjele zadržati vodstvo te ga čak i malo uvećati. Uoči posljednje dionice bilo je 51:47.

U posljednjoj četvrtini naša selekcija je igrala sjajnu odbranu pa Belgijanke nisu imale mnogo šansi. S druge strane, bh. košarkašice su igrale i dalje dobro pa su na kraju došle do zaslužene i uvjerljive pobjede od čak 15 poena razlike.

Najbolja u selekciji BiH bila je Jones s 13 poena i 17 skokova, dok je Babić ubacila 23. Ubjedljivo najbolja kod Belgije bila je Meesseman s 24 poena i 13 skokova, a pomoć je imala u Allemand koja je ubacila 13 poena.

Naše košarkašice svoj meč drugog kola igraju već sutra u 12 sati protiv selekcije Turske, dok će Belgija igrati protiv Slovenije. Inače, preostali duel prvog kola naše grupe između Turske i Slovenije igra se danas u 18 sati.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa