MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Košarkašice BiH večeras protiv Belgije počinju kvalifikacije za Eurobasket

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras u Sarajevu odigrati prvi meč kvalifikacija za Eurobasket 2023. godine.

Evropsko prvenstvo 2023. godine će biti odigrano u Sloveniji i Izraelu, a prva prepreka izabranicama Gorana Loje će biti Belgija, trećeplasirana selekcija sa prošlog Eurobasketa koji je odigran ovog ljeta.

Upravo je na tom Eurobasketu u duelu ove dvije selekcije u grupnoj fazi slavila naša reprezentacija

Selektor Lojo ističe da je Belgija, koja dolazi u najboljem sastavu sa najvećom zvijezdom Emmom Meesseman, sada apsolutni favorit, no da će naše igračice dati sve od sebe da pokušaju napraviti još jedno iznenađenje.

“Ja sam siguran da će naša ekipa i ovaj put dati maksimum da ostvarimo pobjedu i na najbolji način otvorimo kvalifikacije. Ukoliko i ne bude tako, predstoji nam još pet utakmica. Naš cilj je plasman na EP, a za ostvarenje tog cilja potrebno nam je četiri ili pet pobjeda”, rekao je Lojo.

Naša selekcija će biti oslabljena s obzirom da je Marica Gajić povrijeđena, a Melisa Brčaninović ne želi da igra dok je Lojo selektor.

Lojo će tako za susret protiv Belgije računati na sljedeće igračice: Milica Deura, Jonquel Jones, Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Džebo, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Matea Tavić, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Jovana Marković, Nedžla Kovačević, Hanna Halilović, Anđela Gligić i Milina Mišeljić.

U dvoranu će moći uči 2.900 gledatelja. Za ulazak u dvoranu posjetioci će morati posjedovati negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom koronavirusu u posljednjih šest mjeseci ili potvrdu o potpunoj vakcinaciji. Djeca ne moraju imati negativan test ili ispunjavati jedan od gore navedenih uslova.

Susret BiH – Belgija igra se u večeras od 20:00 sati u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu, uz direktan TV prijenos na Sport Klubu.

Naredni susret kvalifikacije košarkašice BiH igraju već za tri dana u gostima kod Sjeverne Makedonije.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa