MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

La Liga se vratila: Sevilla u velikom derbiju savladala Betis

Fudbaleri Seville su protekle večeri u velikom derbiju pobijedili Betis sa 2:0 u okviru 28. kola španske La Lige.

Sezona u Španiji nastavila se nakon tri mjeseca pauze i to odličnom utakmicom Seville i Betisa. Iako se meč igrao pred praznim tribinama navijači Seville su se okupili ispred stadiona i njihovo navijanje dalo je posebnu draž.

Na kraju su navijači Seville itekako imali razloga za slavlje jer je njihov tim slavio sa 2:0. Sevilla je bila bolja od samog početka i u prvom dijelu domaći su stvorili nekoliko šansi, ali golova nije bilo.

Sevilla je i u drugom dijelu diktirala tempo igre. Domaći su uspjeli u 56. minuti da dođu do vodstva nakon što je Bartra skrivio penal. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Ocampos koji je pogodio za 1:0.

Posao u ovoj utakmici Sevilla je završila samo šest minuta kasnije. Nakon kornera lopta je došla do Fernanda koji je uspio da pogodi za 2:0 i veliko slavlje navijača Seville koji su bili ispred stadiona.

Betis je pokušao do kraja utakmice da barem smanji prednost, ali na kraju to nisu uspjeli.

Nakon ove pobjede Sevilla je i dalje treća na tabeli sa 50 bodova, te ima šest bodova manje od drugoplasiranog Reala. Betis je na 12. poziciji sa 33 osvojena boda.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa