MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Leipzig golom Wernera srušio Tottenham,Atalanta razbila Valenciju na San Siru

Nogometaši RB Leipziga pobijedili su u Londonu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka desetkovanu ekipu Tottenhama rezultatom 1:0 i tako stekli veliku prednost uoči revanša u Njemačkoj.

U 56. minuti dosuđen je penal za goste. Davies je napravio prekršaj u šesnaestercu, a sudija Cuneyt Cakir je pokazao na bijelu tačku. Werner je mirno realizirao penal i utišao domaće navijače.

Mogao je Schick četiri minute kasnije u potpunosti nokautirati Tottenham, ali je Lloris sjajno reagovao.

Pokušavao je Tottenham do kraja meča doći do izjednačenja, a najbliži je bio u 73. minuti kada je večeras sjajni Gulacsi odbranio udarac Lo Celsa iz slobodnog udarca pa je ostalo konačnih 0:1.

Atalanta je najljepša priča ovogodišnje Lige prvaka

Ekipa Atalante upisala je ubjedljivu pobjedu protiv Valencije u prvom meču osmine finala Lige prvaka na domaćem terenu rezultatom 4:1.

“Boginja” iz Bergama je sjajno otvorila meč i već u 16. minuti stižu u vodstvo. Gomez je upisao asistenciju, a defanzivac Hateboer pogađa za 1:0 i veliko slavlje 50.000 navijača Atalante koji su došli na San Siru da pruže podršku svom timu.

Do kraja prvog poluvremena Atalanta je imala još nekoliko prilika, a onda u samom finišu, tačnije u 42. minuti, Josip Iličić postiže fenomenalan pogodak desnom nogom s vrha kaznenog prostora za veliku prednost svog tima na poluvremenu.

Atalanta je još više motivisana zaigrala u drugom poluvremenu pa u 57. i 63. minuti postižu nova dva pogotka, prvi preko Freulera koji je majstorski pogodio s distance i Hateboera koji je postigao svoj drugi gol, za veliku prednost od 4:0 i rapsodiju emocija domaćih navijača.

Ubrzo je Valencia uspjela postići utješni pogodak preko rezerviste Cherysheva, ali to je sve što su uspjeli uraditi u ovom meču i Atalanta će u revanšu imati veliku prednost.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa