MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Leipzig pobijedio United i poslao ga u Evropsku ligu, Juventus bolji od Barse

Leipzig je savladao Manchester United rezultatom 3:2 pogocima Angelina, Haidare i Kluiverta, dok su za goste pogađali Fernandes iz penala i Pogba.Leipzig je ovom pobjedom prošao u osminu finala Lige prvaka, dok je istovremeno poslao United u Evropsku ligu.Drugi meč ove grupe između PSG-a i Bašakšehira je prekinut na samom startu pri rezultatu 0:0 zbog toga što je sudija rasistički vrijeđao pomoćnog trenera Bašakšehira.No, kakva god bila odluka UEFA-e, PSG i sa utakmicom manje ima isti broj bodova kao i United uz bolji međusobni omjer, te su i oni pobjedom Leipziga postali putnici u nokaut fazu.

Juventus ponizio Barselonu

Nogometaši Juventusa pobijedili su na Camp Nou u okviru 6. kola grupne faze Lige prvaka ekipu Barcelone rezultatom 3:0 i tako ujedno preuzeli lidersku poziciju od katalonskog tima.
Ronaldo je već u 13. minuti meča doveo Juventus u vodstvo golom iz penala kojeg je prethodno i sam izborio. Ujedno je ovo bio prvi pogodak Portugalca koji je postigao Messijevoj ekipi u međusobnim okršajima u Ligi prvaka. Samo sedam minuta kasnije nakon asistencije Cuadrada, McKennie je udvostručio vodstvo, a 0:2 je bio i rezultat prvog poluvremena. Potpuni nokaut Barca je doživjela u sedmoj minuti nastavka kada je Ronaldo još jednim golom iz penala povećao prednost na 3:0.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je crjuve.png



Do kraja meča Barcelona je preuzela kontrolu igra u potpunosti i zaista je pravo čudo šta su sve ispromašivali. Juventus je u međuvremenu iz jednog od rijetkih napada postigao pogodak preko Bonuccija, ali je on poništen zbog ofsajda nakon asistencije VAR-a.
Cijeli meč za poraženu ekipu odigrao je bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji je bio čak i među boljim igračima Barce budući da je odbrana na čelu s golmanom pružila očajnu partiju.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa