MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Mario Mandžukić je novi igrač Milana, zadužio dres s brojem 9

Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić novi je igrač Milana, potvrđeno je na zvaničnoj internet-stranici italijanskog kluba.Mandžukić je potpisao ugovor s Milanom do kraja aktuelne sezone, ali uz opciju produženja saradnje na još jednu sezonu.

Profesionalnu karijeru je Mario počeo 2004. godine u Marsoniji, potom je igrao za Zagreb, a onda i za zagrebački Dinamo. Dobrim igrama je privukao pažnju Wolfsburga za koji je u 60 nastupa postigao 20 golova, a potom je prešao u Bayern te u 88 utakmica upisao 48 golova.

U sezoni 2014/2015 je postao igrač Atetico Madrida za koji je nastupio 43 puta i postigao 20 golova. Usijedio je transfer u Juventus, a u ovom klubu je proveo pet sezona. Odigrao je 162 utakmice te upisao 44 pogotka.

U januaru 2020. godine je Mandžukić napustio Juve i prešao u katarski Al-Duhail gdje se kratko zadržao, odigrao je svega sedam utakmica i postigao jedan gol.

Mandžukić je u karijeri osvojio 24 trofeja, Ligu prvaka, UEFA Super Cup, Svjetsko klupsko prvenstvo, ukuono devet titula nacionalnog prvaka (Dinamo, Bayern, Juventus), te12 nacionalnih kupova i superkupova. On je drugi strijelac u historiji reprezentacije Hrvatske s 33 gola u 89 nastupa, a bio je i viceprvak svijeta s Vatrenim.

Iskusni napadač će u Milanu nositi dres s brojem 9.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa