MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Milan slavio u Madridu i zakomplikovao situaciju, Dortmund se oprašta od Lige prvaka

Peto kolo grupne faze Lige prvaka kompletirano je večeras, a u jednom od derbija ove runde takmičenja Milan je savladao Atletico Madrid rezultatom 1:0 i tako napravio pravu ludnicu u grupi B.

U direktnom okršaju timova koji se bore za plasman u nokaut fazu vidjeli smo pobjedu gostiju koja je ostavila Milan u utrci.

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja, ali je zato u nastavku bilo dosta toga. Oba tima su mnogo prijetila i igralo se otvoreno.

Golman gostiju Ciprian Tatarusanu odbranio je dva vrlo opasna pokušaja Atletica, a onda je Tiemoue Bakayoko propustio dvije sjajne prilike za Milan u završnici.

Kada se činilo da će utakmica završiti bez golova, Junior Messias donosi trijumf gostiju u 86. minuti nakon što je pogodio glavom za 0:1. Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić igrao je od prve minute i zamijenjen je u 65. minuti u gostujućem timu.

U istoj grupi Liverpool, koji je već ranije prošao dalje, nije imao problema protiv Porta na svom terenu i slavio je rezultatom 2:0. Strijelci za Liverpool bili su Thiago Alcantara i Mohamed Salah.

Veliku dramu vidjeli smo i u grupi C gdje je Sporting rezultatom 3:1 slavio protiv Borussije i tako izbacio goste iz Lige prvaka.

Dva gola Pedra Goncalvesa i jedan Pedra Porra bili su dovoljni Sportingu da dođe do trijumfa i tako izbace goste. Zbog boljeg međusobnog omjera Sporting je prošao dalje, a Borussia će se morati zadovoljiti Evropskom ligom.

Rezultati i strijelci:

Grupa B:

Liverpool – Porto 2:0 (Thiago 52′, Salah 70′)

Atletico – Milan 0:1 (Messias 86′)

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa