MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Najlošiji rezultat reprezentacije u kvalifikacijama od nastanka države

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je i u posljednjem kvalifikacionom susretu za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Ovoga puta bolja od Zmajeva bila je Ukrajina sa 2:0 koja je tako osigurala odlazak u baraž. U drugom susretu naše grupe Francuska je istim rezultatom bila bolja od Finske.

Ukrajinci su zaprijetili prvi i to u 6. minuti. Malinovsky je odlično šutirao sa distance, ali je udarac završio za malo pored gola Nikole Vasilja.

U 13. minuti nova šansa za Ukrajinu. Ovoga puta šutirao je Zinchenko, ali je i njegv šut otišao pored gola.

Prijetio je i Yaremchuk u 26. minuti susreta. Šutirao je veoma dobro iz izgledne prilike, ali je Vasilj odlično intervenisao.

Prvu priliku za naš tim imao je Demirović. Prcić ga je sjajno proigrao, a napadač Freiburga je bio neprecizan.

Naš tim je najbolju priliku imao u samom finišu prvog poluvremena. Hadžikadunić je šutirao nakon kornera Prcića, a njegov udarac je završio na stativi gola Ukrajine.

Prvi je na samom startu zaprijetio Malinovsky. Veznjak Atalante se namjestio na rubu kaznenog prostora, ali se okliznuo pa je njegov udarac otišao preko gola Vasilja.

Ukrajina ipak u 58. minuti stiže do prednosti. Tsygankov je probio po lijevoj strani, ubacio, odbrana kratko odbila do Zinchenka koji je pogodio za veliko slavlje gostiju.

Ahmedhodžić je nakon kornera naše reprezentacije pokušao, ali je njegov udarac bez većih problema zaustavio Buschan. Igrao se 74. minut susreta.

Prevljak je u 77. minuti pokušao atraktivno, škaricama, međutim njegov udarac je na spektakularan način zaustavio Buschan.

Ukrajina je pobjedu potvrdila u 79. minuti susreta. Naša odbrana je stajala dosta visoko. Brzonogi Dovbyk izašao sam pred Vasilja i rutinski pogodio.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa