MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Napoli upalio reflektore i odao počast Maradoni, stadion San Paolo će biti preimenovan

Stadion Napolija San Paolo bit će preimenovan u čast Diega Maradone, potvrdili su brojni italijanski mediji.Napoli preimenovanjem stadiona želi odati vječno priznanje Maradoni za sve što je uradio za ovaj klub, a što ga je učinilo najvećom klupskom legendom i ujedno jednim od najboljih igrača svih vremena.Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis ranije je rekao da klub razmatra tu mogućnost, a kako je najveći trag u klupskoj karijeri ostavio upravo igrajući za Napoli od 1984. do 1991. godine, nema sumnje da su tačne posljednje vijesti koje donose italijanski novinari, a koje govore da je pitanje preimenovanja stadiona već riješeno.

U Argentini je proglašena trodnevna žalost nakon što je i zvanično potvrđeno da je Diego Maradona preminuo u 61. godini, a sve utakmice sinoćnje Lige prvaka počele su minutom šutnje. Također, treba reći da su na stadionu San Paolo u Napulju čitavu noć bili upaljeni reflektori, što je ujedno još jedan način na koji su Napolitanci odali počast svojoj legendi.
Od Maradone su se oprostili gotovo svi nogometni velikani, brojni od njih objavama na društvenim mrežama, a kako su na kraju svega svi oni zajedno poručili, Diego nikada neće biti zaboravljen i trag koji je ostavio vječno će živjeti u nogometu.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa