MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nastavlja se Premijer liga BiH: Borac i Zrinjski na teškim gostovanjima

Utakmicama između Mladost i Zrinjskog, odnosno Radnika i Borca, nastavlja se nogometna Premijer liga BiH u kojoj je preostalo da se odigra još 10 ligaških mečeva.

Nakon reprezentativne pauze, posljednje u ovoj sezoni, sve je spremno za sami finiš Premijer lige BiH u nogometu, a nema sumnje da nas do kraja očekuje niz uzbuđenja kada je u pitanju borba za vrh, ali i opstanak u društvu najboljih.

Prvi će na teren izaći igrači Mladosti i Zrinjskog, a njihov meč igra se u 15:00 sati. Zrinjski je nakon pobjede protiv Krupe i Sarajeva izgubio od Tuzla Cityja na svom terenu sa 2:1, no utisak su popravili protiv Slobode gdje su nakon preokreta uspjeli osvojiti tri boda.

Plemići su trenutno na petoj poziciji na tabeli sa 41 osvojenim bodom, koliko imaju i Borac i Velež, tri manje od Širokog Brijega koji je drugi i tri više od Željezničara koji ima tri boda manje od pomenutih timova. S druge strane, Mladost je na devetoj poziciji i nakon 23 odigrana meča imaju 22 osvojena boda, tri više od Olimpika koji je prvi u zoni ispadnja.

Ovo će biti treći duel ovih timova u ovoj sezoni, a u oba susreta pobjede je upisao Zrinjski. Prvo su u septembru bili bolji u Mostaru sa 2:0, da bi početkom decembra bili bolji u gostima sa 1:0.

U terminu od 18 sati igra se duel u Bijeljini između Radnika i Borca, a gosti iz Banje Luke u ovom susretu su veliki favoriti i pokušat će osvojiti tri boda kako bi se eventualno vratili u borbu za prvo mjesto.

Radniku s druge strane također trebaju bodovi jer su na 10. poziciji sa 20 osvojenih bodova, jedan više od Olimpika, a u prethodna dva duela ove sezone obje ekipe upisale su po jednu pobjedu.

Prvo je Radnik u oktobru slavio na svom terenu sa 1:0, a nedavno je u Banjoj Luci Borac upisao sigurnu pobjedu od 2:0.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa