Navijači Finske zajedno s Ukrajincima poslali žalbu UEFA-i: Nečuveno je ovo što se radi

Navijači nogometne reprezentacije Finske nezadovoljni su zbog činjenice da svom timu neće moći pružiti podršku u jednoj od odlučujućih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv naše BiH, a koja se u subotu igra na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Finski navijači neće prisustvovati kvalifikacionoj utakmici na Bilinom polju nakon odluke lokalnih vlasti da im ne dopusti ulazak u zemlju zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Kako se navedeno u saopćenju njihovog nogometnog saveza, slab postotak vakcinisanostilokalnog stanovništva i ubrzano širenje koronavirusa u našoj zemlji, razlog su što Finici neće doputovati u BiH.

Bez obzira na to, neki od njih su već stigli u našu državu, ali ne mogu kupiti ulaznice jer su one već rasprodate, a to je naljutilo gostujuće navijače koji su se odlučili da upute žalbu UEFA-i. Upravo to potvrdio je predsjednik Asocijacije navijača reprezentacije Finske Jussi Hartikainen.

“Neki navijači su već otputovali u BiH, ali imaju problem s ulaznicama. Bh. savez je napravio problem jer nije dao našim navijačima ulaznice za ovaj meč, a zbog toga smo poslali žalbu UEFA-i u koju su se uključili i navijači Ukrajine koji su u istoj situaciji”, rekao je Hartikainen tamošnjim medijima.

Dodaje i to kako je nečuveno da se “rade ovakve stvari”, ali očigledno zaboravlja činjenicu da UEFA generalno poštuje sve odluke lokalnih vlasti.

“Znamo da je i naš savez uložio žalbu UEFA-i, a na kraju smo i mi poslali naknadnu žalbu. Priključili su nam se i Ukrajinci jer je nečuveno da se rade ovakve stvari”, navodi Hartikainen.

Posljednjih dana su se širile vijesti o politički napetoj i eskalirajućoj situaciji u Bosni i Hercegovini, zbog čega je navodno postojala mogućnost da se meč odigra na neutralnom terenu, ali od toga, jasno, neće biti ništa.

Utakmica između BiH i Finske na programu je 13. novembra na Bilinom polju od 15 sati. Zmajevi će susret protiv Ukrajine tri dana nakon toga, također na Bilinom Polju, igrati u standardnom terminu od 20:45 sati.

Vezane vijesti: