MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nikad uzbudljivijih sedam kola do kraja Premijer lige BiH

Sedam kola prije kraja nogometne m:tel Premijer lige BiH još uvijek je sve otvoreno u borbi za titulu, evropska takmičenja i opstanak, a sami finiš domaćeg prvenstva garantuje uzbuđenja do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Pobjedom Borca protiv Sarajeva na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” rezultatom 2:0 te trijumfima Zrinjskog protiv Olimpika sa 3:0 i Veleža protiv Širokog Brijega sa 2:0 u borbi za titulu prvaka ostala su četiri klub, a razlika između ova četiri tima trenutno je samo četiri boda.

Sarajevo je prvoplasirano sa 52 osvojena boda, ali ima dva uzastopna poraza i nešto lošiju atmosferu u klubu, dok je Borac u nizu od pet uzastopnih pobjeda i iako to maksimalno pokušavaju izbjeći u Banjoj Luci, uz Bordo tim su glavni favoriti u borbi za titulu prvaka.

Mostarski timovi Zrinjski i Velež su također blizu i imaju 48 osvojenih bodova pa se s razlogom mogu nadati dobrim rezultatima koji ih mogu lansirati na vrh tabele, a ova dva kluba ujedno su i najveći favoriti za treću i četvrtu poziciju koja bi naredne sezone trebala voditi u evropska takmičenja.

Široki Brijeg ima 45 osvojenih bodova i na petom je mjestu, dok su Tuzla City i Željezničar sa 41 i 40 bodova već sada daleko od pozicija koje vode u Evropu.

Zanimljiva će biti i borba za opstanak, a na dnu tabele razlika između tri tima je samo dva boda. Radnik je s današnjim bodom protiv Željezničara došao do brojke od 21 bod, jedan više od Olimpika koji je u zoni ispadanja i dva više od Krupe koja je na posljednjem mjestu, no nema sumnje da što se tiče borbe za opstanak prve neizvjesnosti tek počinju.

Sloboda je na devetoj poziciji sa 25 osvojenih bodova i još uvijek je djelomično “ugrožena”, a oni imaju dva manje od Mladosti koja je trenutno na osmoj poziciji sa 27 bodova i čini se da je ovaj tim trenutno u koliko-toliko sigurnoj zoni.

Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa