Novak Đoković osvojio Australian Open!

Srbijanski teniser Novak Đoković stigao je do novog Grand Slam naslova.

Đoković je igrao svoje deveto finale u Melbourneu i osvojio je deveti naslov na Australian Openu. Iako je imao dosta problema protekle dvije sedmice, na kraju je fantastičnom igrom deklasirao Daniila Medvedeva u finalu.

Rus je razočarao, mnogi su bili uvjereni da će danas, ako ništa, barem da namuči srbijanskog tenisera, no on nije mogao da parira prvom reketu svijeta. Izgledao je nezainteresovano i demotivisano od početka i jasno se vidjelo da ovo nije njegov dan.

Đoković je slavio sa 7:5, 6:2, 6:2. Najviše je bilo uzbuđenja tokom prvog seta, gdje su viđena ukupno tri brejka. Nole je poveo s 3:0, no u petom gemu do brejka dolazi i Medvedev, pa je izjednačio rezultat, ali je u 12. gemu Đoković novim brejkom došao do osvajanja seta.

U preostala dva seta s lakoćom Novak dolazi do pobjede i svog 18. Grand Slam naslova, pa je sada na samo dva naslova od Rogera Federera i Rafaela Nadala.

Novak ima posebnu vezu s Melbourneom, to je u više navrata ranije rekao, a danas je samo dokazao da je apsolutni vladar Australije. U suštini, kad god je ušao u polufinale, on je osvajao ovaj turnir.

Vezane vijesti: