MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Novak Đoković spektakularnim preokretom osvojio Roland Garros

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je drugu titulu na Roland Garrosu, a u izjavi nakon meča istakao je da je ovo ispunjenje njegovih snova.

Đoković je nakon velikog preokreta pobijedio Stefanosa Tsitsipasa (5. ATP) rezultatom 3:2 u setovima (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4) te tako došao do 19. titule na Grand Slamovima.

Novak je tako drugi put u karijeri osvojio Roland Garros, a ovo mu je bila 19. Grand Slam titula. Ujedno se približio Rafaelu Nadalu i Rogeru Federeru po broju osvojenih Grand Slam titulu budući da Španac i Švicarac imaju po 20 najvećih teniskih trofeja.

U izjavi nakon meča rekao je da je nivo tenisa bio izvanredan i zahvalio se svima na podršci, a dodao je i to kako smatra da je nevjerovatno ovo što je uspio ostvariti.

“Hvala vam što ste bili danas ovdje prisutni. Još jednom je bila naelektrisana atmosfera. Želim da zahvalim mom timu, mojoj porodici, mom treneru, fizioterapeutu, svima koji su zaslužni za ovo što smo napravili danas. Nivo tenisa bio je izvanredan”, rekao je Đoković i nastavio:

“Bilo je izutetno fizički i mentalno teško. Dva puta u tri dana igrao sam dva teška meča, ali pokazao sam sve svoje sposobnosti i da se vratim u meč. Ovo je ispunjenje sna, nevjerovatno je šta sam uspio ostvariti. Hvala vam svima.”

Đoković je stigao Rafaela Nadala i Rogera Federera na samo jednu osvojenu Grand Slam titulu budući da Španac i Švicarac imaju po 20 najvećih teniskih trofeja.

Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa