MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nurkić predstavljen na poseban način: Dijete iz Svojata ovo nije moglo ni sanjati

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić sinoć je pružio još jednu vrlo dobru partiju u važnom trijumfu svojih Portland Trail Blazersa nad aktuelnim prvacima Los Angeles Lakersima (106:101), a prije same utakmice je dobio pravi vjetar u leđa.Naime, prilikom tradicionalne najave igrača tokom izlaska na parket spiker u dvorani je našeg centra predstavio na bosanskom jeziku, što je Nurkiću očito posebno značilo.

“Dijete iz Svojata nikad nije ni sanjalo da će biti najavljeno na NBA utakmici na bosanskom jeziku”, napisao je Nurkić na društvenim mrežama uz priloženi video.

Nurkić je tako još jednom potvrdio da se ne stidi svojih korijena, odnosno malog mjesta Svojata kraj Živinica odakle potiče. Inače, sinoćnji meč bio mu je prvi pred publikom u Portlandu nakon povrede i odsustva navijača zbog pandemije koronavirusa.

Naš centar je sinoć dobio solidnih 30 minuta da pokaže šta zna, a za to vrijeme postigao je 10 poena te je dominirao pod koševima s najviše skokova na utakmici od svih košarkaša (13).

Nurkić je tako došao do još jednog double-double učinka, a zanimljivo da je dao odličan doprinos i u asistencijama budući da ih je imao pet, odnosno samo je Lillard u njegovom timu imao više (7).

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa