MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Odbojkašice BiH ostvarile historijsku pobjedu na Evropskom prvenstvu

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je historijsku pobjedu na evropskim prvenstvima savladavši Azerbejdžan rezultatom 3:0 u Beogradu. Po setovima je bilo 25:14, 25:23 i 25:17.

Nakon poraza od Srbije rezultatom 0:3 u debiju naše selekcije na evropskim prvenstvima, bh. odbojkašice su odigrale fantastičan meč i došle do pobjede protiv Azerbejdžana.

Naše reprezentativke odigrale su fenomenalan prvi set. Nakon uvodnih minuta u kojima su se ekipe smjenjivale u vodstvu, bh. odbojkašice prave seriju i dolaze do čak 13 poena razlike (24:11).

Tu povratka za Azerbejdžan nije bilo, pa je prvi set završen rezultatom 25:14.

Drugi set donosi znatno uzbudljiviju igru. Azerbejdžanke su se odlično držale, ali je BiH došla do dvije vezane set-lopte. Prva nam je “oduzeta” nakon challengea, ali drugu koristi Dajana Bošković i donosi nam dva seta prednosti.

Treći set počeo je uzbudljivo kao i prethodna dva. Naše odbojkašice su došle do dva poena prednosti, ali se Azerbejdžanke vraćaju i preokreću rezultat.

Uslijedilo je nekoliko minuta u kojima su se ekipe smjenjivale u vodstvu, da bi ključnu prednost izabranice Stevana Ljubičića napravile vezavši četiri poena koja su donijela prednost 15:10.

Završnica trećeg seta donosi rapsodiju igre bh. odbojkašica. Naše sjajne predstavnice došle su do osam poena prednosti (20:12) i povratka za uzdrmani Azerbejdžan više nije bilo.

Nakon dva meča BiH je na omjeru 1:1 u grupi A čiji je domaćin Beograd. Osim naše selekcije i Azerbejdžana, u grupi se nalaze Belgija, Srbija, Francuska i Rusija.

Bh. odbojkašice će naredni meč igrati u ponedjeljak protiv Francuske u 20 sati, a eventualna pobjeda u tom meču donijela bi nam najvjerovatnije i plasman u narednu fazu takmičenja.

Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa