MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Odbojkašice BiH večeras igraju protiv Francuske, pobjeda otvara vrata osmine finala

Odbojkašice Bosne i Hercegovine večeras na Evropskom prvenstvu u Beogradu igraju utakmicu trećeg kola protiv selekcije Francuske te traži pobjedu koja bi vjerovatno otvorila vrata drugog kruga.

Naša odbojkašice imaju polovičan učinak nakon prva dva kola. U prvom historijskom nastupu na evropskim prvenstvima su uvjerljivo poražene od Srbije, a onda su lakše od očekivanog razbile Azerbejdžan za prvu pobjedu ikad.

S druge strane, Francuska je također očekivano poražena od Srbije, dok je u prvom kolu namučila vrlo jaku Rusiju te uspjela uzeti set u konačnom porazu rezultatom 3:1.

U narednu fazu, odnosno osminu finala Evropskog prvenstva plasirat će se po četiri najbolje selekcije iz svake grupe, a ako je suditi prema prethodnom takmičenju ekipa Starog kontinenta za to će biti dovoljno dvije pobjede u grupi.

Naša selekcija nadu polaže upravo u ovu utakmicu budući da ih u posljednja dva kola očekuju dueli s jakim Ruskinjama i Belgijankama.

Međutim, i Francuskinje imaju svoju računicu, ali i kvalitet koji su pokazali u duelu s Ruskinjama, pa nije iznenađenje što su prema mišljenju struke i kladionica favoriti na večerašnjem susretu.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Francuske igra se večeras s početkom u 20 sati, a direktan televizijski prijenos osiguran je kanalima Arene Sport.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa