MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Odlični Zrinjski u trećem pretkolu Evropske lige, Borac poražen

Fudbaleri Zrinjskog protekle večeri  su ostvarili veliku pobjedu u Ljubljani protiv Olimpije, nakon produžetaka su Plemići slavili rezultatom 3:2 i plasirali su se u treće pretkolo Evropske lige.Domaći tim je poveo nakon što je Caimacov ubacio iskosa s desne strane, a Ivanović je u skoku bio bolji od Tičinovića i pogodio je mrežu mostarskog kluba za 1:0.

Nakon primljenog gola Zrinjski je zaigrao mnogo bolje i pokazao svoj kvalitet. Samo dvije minute kasnije odlična šansa za Filipovića da poravna na 1:1, ali je njegov šut izblokiran u posljednji trenutak.Zrinjski je odlično krenuo u drugom dijelu i uspio da dođe do gola. U 51. minuti nakon kornera lopta dolazi do Bilbije koji je glavom pogodio za 1:1 i vratio Plemiće u meč.

U 81. minuti Olimpija je povela sa 2:1 kada je Vombergar nakon asistencije Finka zabio gol. No, i ovoga puta Zrinjski je odlično odgovorio.Plemići su poravnali na 2:2 samo tri minute kasnije. Riaskov je neshvatljivo izgubio loptu koju mu je preoteo Filipović, koji dodaje Bilbiji, a ovaj rutinski pogađa za 2:2. Zrinjski je fantastično počeo produžetke i već na startu prvog poveo sa 3:2. U 92. minuti Filipović je upisao hat-trick asistencija, a gol je zabio Ivančić ,te osigurao prolaz Mostarcima.

Borac pao u posljednjim minutama

Banjalučki Borac je na svom terenu u drugom pretkolu Evropske lige dočekao portugalskog predstavnika Rio Ave, a gosti su slavili rezultatom 2:0 i izborili plasman u naredni krug takmičenja.

Rio Ave je u ovaj susret ušao kao veliki favoriti i od samog početka su imali terensku inicijativu. Sredinom prvog poluvremena dva puta je prijetio Santos, ali je Pavlović bio siguran. U prvom dijelu drugog poluvremena nismo vidjeli mnogo dobrih prilika, a Portugalci su i dalje imali terensku inicijativu. Najbolju šansu gosti su imali u 76. minuti susreta. Piazon je sjajno šutirao iz voleja s vrha šesnaesterca, ali je Pavlović dobro intervenisao.

Golman Borca još jednom je fantastično intervenisao u 78. minuti susreta. Šutirao je Tarantini glavom nakon kornera, a Pavlović je uz pomoć stative zaustavio pokušaj kapitena Portugalaca.

Rio Ave je do trijumfa došao u 90. minuti susreta. Pavlović je prvo još jednom fantastično zaustavio pokušaj Gelsona, ali je odbijenu loptu u mrežu poslao Tarantini. U 95. minuti utakmice Jambor je postigao pogodak za 2:0 i potvrdio trijumf Rio Avea.

Portugalci u trećem pretkolu igraju protiv Bešiktaša za sedam dana u Istanbulu.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa