MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Počela sjednica čelnika NS BiH, Misimović raportira o kandidatima za selektora

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine počela je danas u 11 sati na Ilidži, a jedna od tema o kojoj će se razgovarati je i izbor novog selektora reprezentacije BiH. Naime, stručni dio Komisije za izbor selektora, koji čine Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, trebali su danas podnijeti izvještaj o kandidatima za selektora, odnosno o razgovorima koje su obavili s pojedincima. Međutim, Spahić zbog, kako saznaje portal Klix.ba, porodičnih problema nije došao na današnju sjednicu. Izvještaj će podnijeti samo Misimović, a postoji mogućnost da se potpuno izostavi razgovor o ovoj temi.

Inače, za novog selektora najbolje kotiraju bugarski trener Ivaylo Petev i proslavljeni bh. reprezentativac Sergej Barbarez, razgovarali su i s drugim kandidatima, dok su neki tek nedavno poslali svoje biografije.

Među kandidatima za nasljednika Dušana Bajevića su tako još i Sergej Jakirović, Husref Musemić, Amar Osim, Marco Simone, Mehmed Baždarević, Ermin Šiljak te Aljoša Asanović.

Postoji mogućnost da će nakon današnjeg sastanka biti predložena još neka imena pa ćemo ime novog selektora vjerovatno saznati tek u januaru.

Shodno tome, neće biti izabran ni selektor mlade reprezentacije, odnosno neće biti poznato hoće li Slobodan Starčević produžiti svoj ugovor s Nogometnim savezom BiH.

Među tačkama dnevnog reda, u sjeni izbora selektora, bit će i pokretanje pitanja smjene Komiteta za sudije koji će danas također podnijeti izvještaj.

Dosta zanimljivih tema je pred čelnicima saveza, od kojih mnogi broje svoje posljednje dane vladanja bh. nogometom.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa