MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Prvo mjesto za Haasina Karajića iz AK “Krajišnik” na Maratonu u Sarajevu

U nedjelju 17.januara, na održavanju 3rd BH Telecom Unusual Marathona nastupao je i naš atletičar Haasin Karajić iz Velike Kladuše, član AK Krajišnik.Ovaj neobični međunarodni maraton u organizaciji Udruženja ”Dečki u plavom” održan je u Sarajevu, 42.2 kilometra u zimskim uvjetima pod sloganom “TRČIMO ZA ČIST ZRAK – MY MISSION NO EMISSION”, a start utrke bio je u Sportsko-rekreativnom centru “Safet Zajko”.

Haasin je trčao u ekipi AK Novi Grad Sarajevo, sa članovima Alijom Imamovićem i Alenom Raonićem, a zajedno su činili ekipu štafete. Ova tročlana ekipa koja je zajedničkim snagama predstavljala AK Novi Grad, pokazala je da su se odlično snašli kao tim jer su odnijeli pobjedu i osvojili prvo mjesto na ovom Maratonu u kom je sudjelovalo preko 300 trkača iz BiH i regiona. Pobjeda im nije izmakla ni zbog loših uvjeta tog dana, kao što su niske temperature, snijeg, gužva u prometu, ali i jake protivničke ekipe.Ovu utrku i pobjedu, Haasin kao i njegovi članovi ekipe, posvetili su nekadašnjem atletičaru Osmanu Junuzoviću koji je nedavno preminuo u 27. godini života.

Junuzović je bio jedan od najboljih dugoprugaša u regionu, a kako kažu sami atletičari i svi koji su ga poznavali, osjeća se velika praznina koju je ostavio iza sebe, u atletici i životima drugih. Haasin se na kraju utrke zahvalio prvenstveno svom treneru Velmiru Zahireviću na uloženom trudu i vremenu, te ekipi AK Novi Grad na čiji poziv je i sudjelovao u ovoj manifestaciji .

Čestitamo Hasinu na uspjehu koji je ostvario u Sarajevu i veselimo se budućim uspjesima koje će nizati zajedno sa trenerom i AK Krajišnik.

Trend radio/Nejra M.-Lj

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa