MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

PSG razbio Barcelonu, Liverpool bolji od Leipziga

Nogometaši PSG-a razbili su na Camp Nou u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ekipu Barcelone rezultatom 4:1 te su tako napravili ogromnu prednost uoči revanša u Parizu.

Na prvi gol čekalo se do 26. minute. Kurzawa je srušio De Jonga, a sudija Kuipers je dosudio penal kojeg je kasnije potvrdio i VAR. Siguran s bijele tačke bio je Messi koji je zakucao loptu u mrežu iz sve snage za 1:0. Samo dvije minute kasnije Dembele je mogao udvostručiti prednost Barce, ali je golman gostiju bio siguran, dok je već u 32. minuti PSG izjednačio. Verratti je uposlio Mbappea koji brzo reaguje i pogađa za 1:1.Do kraja prvog poluvremena obje ekipe su mogle postići još koji pogodak. Izdvajaju se prilike Kurzawe i Icardija s jedne te Griezmanna s druge strane. Međutim, promjena nije bilo pa se na odmor otišlo s rezultatom 1:1. I u nastavku meča odličan nogomet. Već u 50. minuti zaprijetio je Griezmann, dok je Ter Stegen odbranio udarac Keana na drugoj strani.

U 61. minuti Barca je tražila penal nakon što je igrač PSG-a igrao rukom u šesnaestercu, a četiri minute kasnije Parižani dolaze do preokreta nakon što je sjajni Mbappe pokupio odbijenu loptu i zakucao je u mrežu za 1:2.

Nastavio je PSG dominirati. Mbappe je u 68. minuti mogao do hat-tricka, a dvije minute kasnije Kean postiže treći gol za PSG nakon centaršuta Paredesa. Mbappe je ipak u 85. minuti uspio doći do trećeg gola te je tako zapečatio sudbinu Katalonaca u ovom meču golom za konačnih 1:4.

Liverpool savladao Leipzig

Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Puškaš Areni u Budimpešti u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ekipu RB Leipziga rezultatom 2:0 pa su tako došli na korak do plasmana u četvrtfinale.

RB Leipzig je prvi zaprijetio već u petoj minuti kada je Olmo pucao glavom, ali pogodio samo lijevu stativu.

Nakon toga Liverpool je uspostavio kontrolu na utakmici te je do odlaska na odmor propustio tri velike prilike. Prvo je Gulasci sjajno odbranio nakon pokušaja Salaha, odličan udarac Manea je završio malo iznad gola, dok je golman njemačkog tima sjajno zaustavio dalekometni pokušaj Robertsona. Slično kao i u prvom dijelu, Leipzig bolje otvara drugo kada je Alisson sjajno intervenisao nakon pokušaja Nkunkua.

Ipak, u rasponu od pet minuta, od 53. do 58., Liverpool završava posao. Prvo je Salah došao do lopte nakon lošeg dodavanja u odbrani njemačkog tima te re Odbrana RB Leipziga je potom napravila još jednu katastrofalnu grešku, koju sada koristi Mane i dovodi Liverpool u veliko vodstvo.

Do kraja utakmice Redsi su sigurno kontrolisali meč i promjene rezultat više nije bilo. Revanš između Liverpoola i Leipziga igra se na stadionu Anfield 10. marta.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa