MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Real Madrid novi prvak Španije u nogometu!

Ekipa Real Madrida pobjedom protiv Villarreala rezultatom 2:1 osvojila je 34. titulu prvaka Španije u klupskoj historiji.Realu je u ovom meču trebala pobjeda kako bi i matematički jedno kolo prije kraja osigurao naslov prvaka, a baš kao što su to uradili u svakom meču nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, Kraljevski klub upisao je još jednu pobjedu.

Domaći tim u vodstvo je stigao u 29. minuti kada je asistenciju Modrića u pogodak pretvorio Benzema.Do poluvremena nije bilo pogodaka, a onda drugi gol za Real Madrid postiže opet Karim Benzema, ovaj put s bijele tačke. Prije toga, Sergio Ramos je pokušao asistirati Benzemi s bijele tačke, no igrači Villarreala su ranije ušli u kazneni prostor, a nakon toga kapiten Kraljevskog kluba predao loptu Benzemi koji je mirno pogodio za 2:0.

Villarreal se uspio vratiti u meč golom Iborre u 84. minuti, no do kraja se rezultat nije promijenio.

Ovo je za Real Madrid 34. titula u klupskoj historiji, a posljednju su osvojili 2017. godine, kada je također Zinedine Zidane bio trener kluba. Prije toga, Real Madrid je u 21. vijeku osvajao titule 2012., 2008., 2007., 2003. i 2002. godine.

Prije pandemije koronavirusa, zbog kojeg je La Liga prekinuta, Barcelona je bila lider na tabeli sa 58 osvojenih bodova, dok je Real Madrid bio drugoplasirani sa 56 osvojenih bodova.

Ipak, Zidaneovi igrači nakon pauze uspjeli su ostvariti sve pobjede, za razliku od Barcelone koja je remizirala protiv Seville, Celte Cigo i Atletico Madrida, što je ujedno i razlog zbog kojeg su izgubili titulu.

Barcelona je u večerašnjem meču doživjela poraz od Osasune na svom terenu rezultatom 2:1, dok je Atletico Madrid kao gost bio bolji od Getafea sa 2:0.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa