MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Real Madrid pobijedio Liverpool,City u dramatičnom finišu slavio protiv Borussije

Real Madrid je savladao Liverpool u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka kod kuće rezultatom 3:1 i na taj način stekao veliku prednost pred revanš na Anfieldu.

Real Madrid je poveo u 27. minuti kada je Toni Kroos sjajno preko cijelog terena pronašao Viniciusa Juniora koji je pobjegao odbrani Liverpoola i pogodio je za 1:0.

Samo devet minuta kasnije Kraljevi su udvostručili prednost. Trent Alexander-Arnold je napravio veliku grešku, a Marco Asensio je iskoristio poklon i matirao Alissona Beckera za 2:0.Asensio je do svog drugog pogotka mogao u posljednjim trenucima prvog poluvremena, ali je Alisson bio siguran i zaustavio njegov udarac.

U 51. minuti susreta Liverpool je smanjio na 2:1 kada je Salah nakon gužve u kaznenom prostoru pogodio za 2:1.

Ipak, u 65. minuti Real je ponovo otišao na dva gola prednosti kada je Luka Modrić ostavio povratnu loptu za Viniciusa koji je s desetak metara pogodio za 3:1.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Real je stekao veliku prednost pred revanš koji se igra 14. aprila na Anfieldu.

Manchester City u drami slavio protiv Borussije

Nogometaši Manchester Cityja su pobijedili Borussiju Dortmund u prvom susretu četvrtine finala Lige prvaka rezultatom 2:1.

Manchester City je iz prve prave šanse stigao do pogotka. Emre Can je izgubio loptu, Riyad Mahrez je asistirao Kevinu De Buyneu koji pogađa iz blizine za 1:0.

U 32. minuti sudija Oliviu Hategan je dosudio penal za City nakon prekršaja Cana nad Rodrijem, ali je nakon pregleda snimka poništio svoju odluku. Odmah na startu drugog poluvremena Erling Haaland je imao svoju jedinu priliku na meču, no loše je šutirao iz odlične pozicije i Ederson nije imao problema uhvatiti loptu.

U nastavku susreta vidjeli smo dva šuta Phila Fodena koja je s lakoćom odbranio Marvin Hitz, a potom su u finišu meča pala dva gola. Najprije je u 84. minuti Haaland asistirao kapitenu Marcu Reusu koji pogađa za 1:1, a konačnih 2:1 i pobjedi domaćoj ekipi je donio upravo Foden u 90. minuti susreta.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa