MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Real minimalan protiv Atalante,City bolji od Gladbacha

Nogometaši Reala pobijedili su na Gewiss stadionu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ekipu Atalante rezultatom 1:0, što je odličan kapital uoči revanša koji će se igrati u Madridu.

Ključni detalj utakmice dogodio se već u 18. minuti kada je Mendy pobjegao odbrani, a Freuler ga stigao na ivici šesnaesterca i srušio. Sudija je smatrao da je to bila ozbiljna situacija za gol i isključio je domaćeg igrača zbog čega je poludio trener Atalante Gasperini te svi ostali igrači italijanske ekipe. U najmanju ruku sumnjiva situacija koja će izazvati brojne kontroverze.

Real je odmah preuzeo inicijativu sa željom da pitanje putnika u četvrtfinale riješi već u prvoj utakmici, ali je najbolju šansu imao tek u 46. minuti kada je Kroos ubacio, Casemiro šutirao, a golman Golini fantastično odbranio. Prvo poluvrijeme je tako okončano bez pogodaka.

Kampirao je Real i u nastavku utakmice na polovini Atalante koja se grčevito branila s igračem manje, ali su napadi uglavnom bili jalovi sve do same završnice meča.

Igrao se 86. minuti utakmcie kada je Mendy sjajnim udarcem sa 18 metara u sami ugao postigao pogodak vrijedan pobjede i vjerovatno prolaza Reala u četvrtfinale Lige prvaka.

Manchester City siguran protiv Borussije M’Gladbach

Fudbaleri Manchester City pobijedili su u gostima ekipu Borussije Monchengladbach sa 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Engleski tim je od samog početka imao incijativu na sredini terena, a do prednosti su došli u 29. minuti. Cancelo je odlično centrirao s lijeve strane, a pogodak glavom za 1:0 postigao je Bernardo Silva.

Prvu narednu šansu vidjeli smo tek u 54. minuti. Gabriel Jesus je izašao sam ispred gola domaćih, ali je predugo čekao i jedan od igrača Gladbacha je uspio da izblokira njegov udarac.

Njemački klub je prvu veliku šansu imao u 63. minuti. Sjajno je zaprijetio Plea, ali lopta odlazi tik pored lijeve stative Manchester Cityja.

Kazna za ovaj promašaj stigla je samo dvije minute kasnije. Ovaj put Bernardo Silva je bio asistent, a gol za 2:0 postigao je Gabriel Jesus. Ekipa Gladbacha pokušala se vratiti u meč i povećati šanse pred revanš protiv Cityja, ali to nisu uspjeli. Građani su na kraju slavili sa 2:0 i čini se došli na korak od plasmana u četvrtfinale ovog takmičenja

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa