MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Real nastavio potjeru za Barcelonom: Kraljevi savladali Šišmiše u Madridu

Nogometaši madridskog Reala dočekali su protekle večeri u 29. kolu španske La Lige Valenciju na Alfredo di Stéfano stadionu, a susret je završen pobjedom domaćina rezultatom 3:0.

Prvu priliku na susretu imao je Eden Hazard, ali je njegov pokušaj u 12. minuti susreta odlično zaustavio golman gostiju. Samo dvije minute kasnije Rodrigo je na drugoj strani pogodio stativu.

Nogometaš Valencije zatresao je mrežu u 21. minuti susreta, ali je sudija Jose Sanchez nakon ponovnog gledanja snimka dosudio ofsajd i ostalo je 0:0 na Alfredo di Stéfano stadionu.

U 30. minuti susreta nakon sjajnog prodora priliku je imao Dani Carvajal, ali je Jasper Cillessen odlično intervenisao. Ostalo je nakon prvih 45 minuta u Madridu bez pogodaka.

Real je do vodstva došao nakon 15 minuta igre u nastavku. Eden Hazard je odlično uposlio Karima Benzemu koji matira golmana gostujuće ekipe za vodstvo Kraljeva.

U 74. minuti Real je došao do dva gola prednosti. Tek što je ušao u igru mrežu Cillessena zatresao je Marco Asensio. Prethodno ga je odlično uposlio Ferland Mendy.

Svoj drugi pogodak na utakmici, a 16. u La Ligi ove sezone postigao je u 86. minuti Benzema. Odlično se snašao Francuz i sjajnim udarcem iz voleja postigao je treći pogodak za Real Madrid večeras. Asensio je nakon pogotka upisao i asistenciju. Ostalo je do kraja utakmice 3:0 za Madriđane. Valencija je utakmicu završila sa deset igrača, a crveni karton dobio je Kangin Lee.

Real je ostao na drugom mjestu na tabeli nakon 29 odigranih utakmica. Devet kola prije kraja prvenstva Kraljevi imaju dva boda manje od vodeće Barcelone (64). Sevilla je treća sa 51, a slijedi Atletico Madrid sa 49 osvojenih bodova. Valencija je osma sa 43 osvojena boda.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa