MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Real poražen, Inter se potpuno vratio u igru za prolaz, Liverpool osigurao prvo mjesto

Veliko iznenađenje priredio je ukrajinski Šahtar koji je sa 2:0 pobijedio Real Madrid i zakomplikovao stvari u grupi B.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri, bez izrazitih šansi na obje strane. Ipak, Ukrajnici su u nastavku zaigrali izvanredno i propustili su nekoliko dobrih prilika, da bi ipak u 57. minuti poveli.

Dentinho se dobro snašao u kaznenom prostoru nakon velike greške odbrane Reala i sa desetak metara matirao je Cuortoisa za 1:0.

Do kraja je španski prvak imao više od igre, ali je Solomon sedam minuta prije kraja vrlo lijepim golom zapečatio sudbinu Kraljeva za konačnih 2:0.

Podsjetimo, Šahtar je i u prvom meču pobijedio Real rezultatom 3:2.

Inter slavio, Liverpool u nokaut fazi

Nogometaši Intera pobijedili su kao gosti Borussiju M’gladbach rezultatom 3:2 i potpuno su se vratili u igru uoči posljednjeg kola grupe B Lige prvaka.

Nerazzurri su bili pod imperativom pobjede koja ih je samo ostavljala u igri za prolaz, a na ruku im je išao i rezultat iz Kijeva gdje je Šahtar nešto ranije pobijedio Real sa 2:0.

Italijanski tim je odlično otvorio susret i poveo je u 17. minuti golom Darmiana. Ipak, nakon nekoliko propušenih šansi Intera, domaći su u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela poravnali na 1:1 efektnim golom glavom Plee.

Inter se nije pokolebao, nastavio je napadati, a do zasluženog trijumfa stigli su sa dva brza gola Lukakua u 64. i 73. minuti.

Borussija je do kraja uspjela samo smanjiti na 3:2 drugim golom Plee u 76. minuti, ali do kraja nisu imali snage da izbjegnu poraz.

Istina, u 85. minuti Plea je postigao gol za 3:3, ali je isti poništen jer je Embolo prethodno bio u ofsajd poziciji i pokrivao je Handanovića.

Tako će odluka o prolazu pasti u posljedjem kolu. Mnogo je kombinacija za sva četiri tima, ali što se konkretno Intera tiče, eventualnim trijumfom na svom terenu protiv Šahtara proći će dalje, pod uslovom da Real i Borussija ne remiziraju u posljednjem kolu.

S druge strane, Borussiji će po svemu sudeći biti potreban barem bod na teškom gostovanju Realu u posljednjem kolu.

Liverpool je minimalnom pobjedom protiv Ajaxa 1:0 osigurao prolaz i prvo mjesto u grupi D. Strijelac jedinog gola na meču bio je mladi Jones u 58. minuti nakon katastrofalne greške golmana Onane.

U drugom meču ove grupe Atalanta i Midtjylland su odiigrali neriješno 1:1 (Romero 79 / Scholz 13′), pa će Ajax i Atalanta u posljednjem meču u Amsterdamu odlučivati o drugom mjestu. Timu iz Bergama u tom susretu odgovarat će i neriješen rezultat

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa