MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Real prošao , Šahtar izbacio i sebe i Inter

 

Gruba B Lige prvaka bila je daleko najzanimljiva u čitavom posljednjem kolu elitnog evropskog takmičenja budući da su sve četiri ekipe mogle proći u nokaut fazu. Međutim, tamo će se iz ove grupe naći Real Madrid i Borussija iz M’Gladbacha.
Real je na stadionu “Alfredo di Stefano” pobijedio ekipu Borussije iz M’Gladbacha rezultatom 2:0 i tako sam sebi osigurao prolaz u narednu fazu Lige prvaka iako je prije posljednjeg kola bio u nezavidnoj situaciji.

Dvostruki strijelac za trijumf Kraljeva bio je Benzema, a oba pogotka su pala u prvom poluvremenu.

S druge strane, Inter je trebala pobjeda nad Šahtarom da se pridruži Realu, ali pored brojnih šansi nisu uspjeli doći do sva tri boda te je meč okončan bez pogodaka. Na kraju se Inter oprostio od Evrope budući da je Šahtar grupu okončao na trećem mjesto te će takmičenje nastaviti u Evropskoj ligi.

Atalanta u direktnom dvoboju izbacila Ajax

Nogometaši Atalante su se pridružili Liverpoolu kao druga ekipa iz grupe D koja se plasirala u osminu finala Lige prvaka.
U posljednjem kolu Ajax je dočekao Atalantu i domaćina je u osminu finala vodila samo pobjeda, dok je gostima odgovarao remi ili pobjeda.

I dok su svi očekivali otvoren meč s mnoštvom pogodaka, to se nije desilo. Obje ekipe su igrale oprezno, a ključni detalj na susretu desio se u 79. minuti kada je Gravenberch dobio drugi žuti karton i Ajax je ostao sa deset igrača.

Atalanta je to iskoristila i nakon kontranapada u 85. minuti stigla do pobjede rezultatom 1:0 pogotkom rezerviste Muriela za veliko slavlje italijanske ekipe. Ajax će takmičenje nastaviti u Evropskoj ligi.

U drugom susretu ove grupe posljednjeplasirani Midtjylland je dočekao prvoplasirani Liverpool, a susret je završen podjelom bodova rezultatom 1:1.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa