MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Real u 90. minuti pobijedio Inter, Liverpool savladao Milan

Nogometaši Real Madrida su pobijedili Inter u gostima rezultatom 1:0 u prvom kolu grupe D Lige prvaka.

Domaćin je u Milanu bio bolji rival i imao je više ozbiljnih prilika, no golman Reala Thibaut Courtois je bio nesavladiv.

Već u 5. minuti Courtois je zaustavio udarac Lautara Martineza, a u 9. minuti u prilici se našao i Edin Džeko. Martinez je sjajno uposlio Džeku koji izlazi sam na Courtoisa, a golman Reala mu sjajno nogom zaustavlja udarac.

U 43. minuti Džeko je imao drugu kolosalnu priliku, šutirao je silovito sa sedam metara iz prve, ali je Courtois još jednom sjajno reagovao i spasio svoj gol.

U drugom poluvremenu tempo igre je pao, te nismo vidjeli mnogo uzbuđenja kao u prvom poluvremenu.

Najbolju priliku za Inter imao je Džeko u 54. minuti. Hakan Calhanoglu je izveo korner, a Džeko sa pet metara šutira glavom, no Courtois je i treći put bio uspješniji i zaustavio udarac kapitena Bosne i Hercegovine.

Na drugoj strani najbolju priliku za Real je imao Dani Carvajal nekoliko minuta kasnije, no Samir Handanović je bio siguran.

Kada se činilo da će ekipe podijeliti bodove, u 90. minuti rezervisti Eduardo Camavinga i Rodrygo su kreirali akciju iz kontranapada koju je Brazilac krunisao pogotkom za konačnih 1:0.

Liverpool u sjajnom meču pobijedio Milan

Ekipe koje kombinovano imaju 13 titula prvaka Evrope sastale su se u reprizi dva sjajna finala ovog takmičenja iz 2005. i 2007. godine.

Liverpool je krenuo silovito i poveo već u devetoj minuti. Trent Alexander-Arnold je probio po desnoj strani, a njegova oštra lopta pogodila je Fikaya Tomorija i završila u mreži Rossonera. Liverpool je mogao udvostručiti prednost, ali je Mike Maignan odbranio penal Mohamedu Salahu.

Odgovor je stigao u finišu prvog dijela. Za samo dvije minute Milan je preokrenuo, a nakon lijepih akcija pogađali su Ante Rebić i Brahim Diaz.

U četvrtoj minuti nastavka Mohamed Salah je pogodio za poravnanje, a fantastičan gol u 69. minuti postiže Jordan Henderson za potpuni preokret Redsa i pobjedu u sjajnom meču na Anfieldu.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa