MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Real u finišu slomio otpor Osasune i ostao u utrci za titulu prvaka

Ekipa Real Madrida pobijedila je Osasunu u susretu 34. kola španske La Lige rezultatom 2:0 i tako osvojila izuzetno važne bodove u borbi za titulu prvaka.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a izdvajamo tek dvije situacije. Prvu šansu je imao Militao u 27. minuti kada je mu je gostujući golman odlično odbranio i drugu u finišu prvog poluvremena kada je Aviliju poništen gol zbog nedozvoljene pozicije.

U drugom poluvremenu je Real bio bolji tim i sve vrijeme je napadao i pokušavao doći do vodstva, a u tome su uspjeli u 76. minuti.

Militao je bio najviši u skoku nakon kornera i pogodio za 1:0, a samo četiri minute nakon toga Casemiro postiže drugi gol za Kraljevski klub kojim je riješio pitanje pobjednika.

Ovom pobjedom Real Madrid se popeo na drugu poziciju sa 74 osvojena boda, dva manje od Atletico Madrida koji je ranije danas bio bolji od Elchea u gostima i sa tri boda više od Barcelone koja sutra u gostima igra protiv Valencije.

U narednom kolu Real će igrati protiv Seville na svom terenu dok će Barcelona na svom stadionu dočekati Atletico Madrid, u susretu u kojem će vjerovatno biti odlučen prvak u ovoj sezoni.

Real Madrid – Osasuna 2:0 (Militao 76′, Casemiro 80′)

Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa