Regeneracija najuspješnija na Kupu USK-a, dobar nastup i ostalih velikokladuških karate klubova

U Bihaću se jučer u sportskoj dvorana JU “Elektrotehnička i Drvoprerađivačka škola” Bihać održavao KUP USK-a u organizaciji karate Saveza USK- a, dok je tehničku organizaciju preuzeo karate klub Bihać.Na kupu je učestvovalo 300 takmičara sa ukupno 451 prijavom koji su dolazili iz 18 klubova. 

Kao i na prošlogodišnjem Kupu karate klub “Regeneracija” proglašen je sveukupnim pobjednikom sa osvojenih 20 zlatnih, 18 srebrnih i 17 bronzanih medalja.

Pored prvog mjesta “Regeneracija ” je imala i najboljeg takmičara Tarisa Beganovića koji je osvojio 5 zlatnih medalja.

U sklopu kupa od 22 do 24.10.2021. održavao se i seminar za sticanje i licenciranje – kantonalnih Sudijskih  zvanja kate – borbe. 

Regeneraciju je na seminaru predstavljala  dugogodišnja članica i bivša reprezentativka BiH Selma Smlatić koja je uspješno polažila za pomoćnog kantonalnog  sudiju za KATE i BORBE.

Dobar nastup ostalih klubova iz Velike Kladuše

Klub borilačkih vještina “Tigar” iz Crvarevca je osvojio 8. mjesto u ukupnom poretku osvojivši jednu zlatnu, pet srebrnih i devet bronzanih medalja.

KK “Fudokan” iz Velike Kladuše je osvojio 10. mjesto u ukupnom plasmanu sa osvojenih 2 zlatne,3 srebrne i četiri bronzane medalje.

Takmičari KK „23. februar“ osvojili su 1 srebrnu i tri bronzane medalje.

Trend radio

Vezane vijesti: