MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Salihamidžić završio veliki posao za Bayern, Upamecano dolazi za 42,5 miliona eura

Sjajni štoper Leipziga Dayot Upamecano od naredne sezone nosit će dres Bayerna, potvrdio je Hasan Salihamidžić u izjavi za njemačke medije.

Upamecano je prošle sezone oduševio u dresu Leipziga, a posebno su impresivne bile njegove igre u Ligi prvaka gdje se pokazao kao jedan od najboljih štopera na svijetu kada je u pitanju organizacija napada i igra sa svoje polovine.

S tim u vezi i sam Salihamidžić je oduševljen jer je aktuelni prvak Njemačke uspio osigurati transfer ovog igrača i potpisati ugovor s njim na pet godina.

“Svi u Bayernu smo sretni zbog ovog transfera. Znali smo da imamo jaku konkurenciju, predstavili smo mu svoju viziju i kako mi njega vidimo u Bayernu”, rekao je Salihamidžić.

Dogovor će i zvanično biti postignut u narednim mjesecima, a Bayern će za usluge Upamecana platiti otkupnu klauzulu u iznosu od 42,5 miliona eura.

Ove sezone ovaj francuski štoper odigrao je ukupno 26 mečeva za svoj tim, a postigao je jedan pogodak i upisao jednu asistenciju. Dobio je šest žutih kartona i ukupno na terenu proveo 2.197 minuta.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa