MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sarajevo u finalu Kupa BiH!

Sarajevo je drugi finalist Kupa BiH nakon što je i u drugom meču polufinala pobijedilo Tuzla City. Nakon 0:1 na Tušnju na stadionu Asim Ferhatović Hase završeno je 3:1 i to poslije furioznog preokreta. 

Na startu meča oprezna igra s obje strane. Igralo se u sporom ritmu i poprilično oprezno s obje strane bez praktično bilo kakvih uzbuđenja. Skoro pola sata je bilo potrebno za prvu pravu priliku.

Mešanović se dobro snašao u protivničkom kaznenom prostoru te je poslije lijepe solo akcije uposlio Pejovića koji sa desetak metara šutira snažno, ali pravo u dobro postavljenog Muminovića. Minut prije toga poništen je gol Velkoskom, sudije su smatrale da našao u ofsajd poziciji.

U posljednjim minutama prvog poluvremena po jedna ozbiljna situacija na obje strane. Prvo je Nukić pogodio vanjski dio mreže nakon što je ranije Kovačević odbranio šut Brkića. Na drugoj strani Miličević je poslije prekida glavom šutirao pored gola.

Stvari su u ovom dvomeču vraćene na početak na startu drugog dijela. Gosti su strpljivo čekali svoju priliku i dobili su je u 54. minuti, a na kraju su uspješno poentirali preko odličnog Brkića.

Brkić je praktično pogodio na prazan gol nakon što su većinu posla uradili Doffo i Crnkić. Inače, srbijanskom veznjaku je to bio peti gol ovog proljeća nakon što se zimus vratio u Bosnu i Hercegovinu.

Poslije primljenog gola domaći su zaigrali nešto ofanzivnije, međutim odbrana gostiju i golman Muminović su u tom dijelu susreta bili na nivou. I Tuzla City je znao povremeno prijetiti, ali za Kovačevića nije bilo previše posla.

Uveo je Vinko Marinović u igru Hebibovića, Mustedanagića i Pidru što je razdrmalo domaćina koji je za nekoliko minuta uspio realizovati preokret te doći na korak od finala.

Na 1:1 je izjednačio Mešanović u 76. minuti nakon što ga je lijepo proigrao Velkoski. Golu je kumovala i greška gostujućeg golmana Muminovića koji je napustio gol, što je Mešanović odlično iskoristio.

Dvije minute kasnije Sarajevo dolazi do preokreta. Ovaj put Muminović je ostao na crti, a mrežu je u loptu poslao Hebibović za veliko slavlje domaćih i plasman u finale Kupa.

Konačan rezultat postavljen je preko furiozne kontre. Hebović je prošao po lijevoj strani, precizno ubacio na drugu stativu gdje je u loptu u mrežu zakucao Velkoski za 3:1.

Sarajevo se nakon 2019. godine i pobjede nad Širokim Brijegom sa ukupnih 3:1 ponovo vraća u finale Kupa. Igrat će se samo jedan meč i to u Trening kampu Zenica, a protivnik je ekipa Borca. Finale je zakazano za 27. maj.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa