MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sarajevo večeras u derbiju dočekuje Zrinjski, u Tuzli okršaj Musemića i Osima

Tri utakmice 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas, a derbi će na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igrati nogometaši Sarajeva i Zrinjskog.

Bordo tim je ostao neporažen i u prvom kolu proljetnog dijela sezone protiv Željezničara na Grbavici što je zadovoljilo sve na Koševu budući da su zadržali devet bodova razlike na vrhu tabele. Večeras će zbog toga biti rasterećeni te će željeti zadržati svoj neprikosnoveni niz od 20 utakmice bez poraza u prvenstvu.

Zrinjski je na otvaranju proljeća dominirao protiv Olimpika, ali je uspio slaviti tek minimalnu pobjedu. Plemići se zajedno s još četiri ekipe ravnopravno bori za pozicije koje vode u evropska takmičenja pa će večerašnji duel za njih biti pravi izazov.

Mostarski klub u međusobnim duelima nije pobijedio Sarajevo od marta 2019. godine, kada su upravo na Koševu ostvarili minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Izuzetno zanimljiv okršaj imat će danas Tuzla City i Željezničara u meču gdje će na klupama biti stari rivali – Husref Musemić i Amar Osim. Tuzla je odlično otvorila proljeće pobjedom u gradskom derbiju protiv Slobode te bi se eventualnim današnjim trijumfom definitivno vratila u borbu za Evropu. S druge strane, Plavi su remizirali sa Sarajevom te u borbi s direktnim rivalom u borbi za Evropu ne bi smjeli izaći poraženi. Zanimljivo da Tuzla City još nikad nije uspjela pobijediti Željezničar na svom terenu.

Krupa u veoma važnom meču u borbi za opstanak dočekuje zahuktali Široki Brijeg, koji se sa četiri uzastopne pobjede, računajući kraj jesenjeg dijela prvenstva, promovisao u ozbiljnog kandidata za izlazak u Evropu.

Podsjetimo, u prvoj utakmici 21. kola Velež je jučer savladao Borac rezultatom 2:0, dok se Radnik i Mladost sastaju sutra, a u ponedjeljak će svoj meč odigrati Olimpik i Sloboda.

Rezultati i parovi 21. kola:

Velež – Borac 2:0 Krupa – Široki Brijeg (subota, 14:00) Tuzla City – Željezničar (subota, 14:00) Sarajevo – Zrinjski (subota, 19:00) Radnik – Mladost (nedjelja) Olimpik – Sloboda (ponedjeljak).

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa