MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Spektakularna bh. plivačica Lana Pudar kvalifikovala se za OI u Tokiju

Mlada mostarska plivačica Lana Pudar dugo će pamtiti 12. mart 2021. godine budući da je danas dva puta oborila državni rekord te ostvarila olimpijsku A normu na 100 metara delfin za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Supertalentovana 15-godišnja djevojčica dionicu je preplivala za fantastičnih 57:37 sekundi, što je bio još bolji rezultat od jutrošnjih 58:91, kada je i oborila rekord Amine Kajtaz te isplivala B olimpijsku normu.

Lana se tako još više približila apsolutnom svjetskom rekordu koji je 2016. godine postavila Šveđanka Sarah Sjostrom s vremenom 55:48 sekundi, a ima već jedno od najboljih vremena u svijetu u 2021. godini.Vrijedi napomenuti da je današnje Lanino vrijeme nosilo srebro na posljednjem Evropskom prvenstvu za seniore te vrijeme koje je bilo finale na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Članica Plivačkog kluba Orka iz Mostara ima već više od 500 osvojenih medalja, 40 pehara te više od 100 državnih rekorda u više disciplina i kategorija. Lana je na dvadesetom izboru najboljih sportista BiH proglašena za najperspektivniju mladu sportistkinju Bosne i Hercegovine u 2020. godini.

Inače, Lana je kćerka bivšeg Veležovog golmana Velibora Pudara, a kasnije i uspješnog trenera golmana na Bliskom Istoku.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa