MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Srbija izgubila od Škotske i ostala bez Evropskog prvenstva, historijski uspjeh Sjeverne Makedonije

Reprezentacija Škotske plasirala se na Evropsko prvenstvo nakon što je protekle večeri u Beogradu u finalu baraža pobjedila selekciju Srbije poslije boljeg izvođenja penala. U regularnom dijelu meča bilo je 1:1, dok u produžecima nije bilo pogodaka. Škoti su poveli početkom drugog dijela preko Christija,a nakon toga Srbija je imala nekoliko udaraca ka golu Škotlanđana, ali je izostalo pravih prilika sve do posljednjih pet minuta meča kada je posebno opasan bio Jović. Prvo je u 85. minuti umalo pogodio, ali se iskupio u 90. kada je odlično zabio glavom za 1:1 i produžetke.

U produžecima nije bilo pogodaka, a onda je Škotska bila spretnija i sretnija te slavila nakon boljeg izvođenja penala. Presudna je bila peta serija kada je Marshall sjajno odbranio udarac Mitrovića, dok su prethodno svi izvođači bili precizni.

Sjeverna Makedonija na Euru

Reprezentacija Sjeverne Makedonije plasirala se na prvo Evropsko prvenstvo u historiji nakon što je u Tbilisiju pobijedila domaću selekciju Gruzije rezultatom 1:0.

Makedonci su uspjeli doći u vodstvo početkom drugog poluvremena. Sjajnu akciju su odigrali gosti, a na kraju je Nestorovski odlično uposlio Pandeva koji rutinski šalje loptu u mrežu za veliko slavlje Makedonaca.

Iako se očekivala potpuna inicijativa Gruzije do kraja meča, Makedonci su solidno stajali na terenu te su čak imali opasnije situacije za gol nego domaći tim.

Na kraju su uspjeli izdržati sve nalete i došli su do ogromnog uspjeha i plasmana na veliko takmičenje.

Ekipa selektora Igora Agelovskog će na prvenstvu Evrope biti u grupi C zajedno s Nizozemskom, Ukrajinom i Austrijom.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa