MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Trener Dinama preuzeo krivicu za debakl u Moldaviji, igrači najavili ozbiljan razgovor

Nogometaši Dinama doživjeli su neočekivano uvjerljiv poraz od moldavskog Sheriffa rezultatom 3:0 u prvom meču play-offa kvalifikacija Lige prvaka, a trener Modrih Damir Krznar preuzeo je punu odgovornost.

Bilo je to najlošije izdanje hrvatskog prvaka u posljednjih nekoliko godina te je Sheriff potpuno zasluženo slavio.

“Sheriff je održao lekciju Dinamu. Odigrali smo ispod svakog nivoa. Čak bih rekao da to nije stvar potcjenjivanja. Upozoravali smo da imaju dobre i brze igrače. Sheriff je imao krvi, volje, a mi smo bili beskrvni. Ja sam taj koji je kriv, jer ja sam ih trebao motivisati, još više tražiti od njih”, istaknuo je Krznar u izjavi za Arena Sport.

Igrači Dinama također nisu krili razočarenje, svjesni da ih u revanšu čeka gotovo nemoguća misija da nadokande zaostatak.

“Veoma teška utakmica, mogu slobodno reći da je zasluženo bilo 3:0. Nismo bili pravi, nismo bili na nivou, nedostajalo je svega, borbe, duela… Ne možemo ovako igrati u današnjem nogometu, neka nam ovo bude škola”, poručio je Lovro Majer u izjavi za Arena Sport.

Mislav Oršić je kazao da su Modri još i dobro prošli s obzirom na prikazano.

“Mislim da je ovo najgora utakmica Dinama otkad sam ja ovdje, ne znam što bih rekao, nemam riječi. Ništa nije išlo, od početka utakmice smo sve duele gubili, na kraju je još i dobro prošlo što je bilo samo 3:0. Sve pohvale njima, ali mislim da smo prije svega mi u ovoj utakmici podbacili. Moramo pogledati sami sebe u oči, morat ćemo na Maksimiru napraviti još jedno čudo i nadam se da ćemo uspjeti.”

Luka Ivanušec smatra da je ovo bio ozbiljan šamar za ekipu koja se mora probuditi.

“Morat ćemo napraviti ozbiljan razgovor u svlačionici, ponovno postati ekipa. Ovo je bio jedan jako dobar šamar koji nam je trebao, sad se moramo regrupirati i izvući pouku iz ovoga”, izjavio je nogometaš Dinama.

Revanš susret je na programu za sedam dana na Maksimiru, a sigurno je pred Modrima veoma turbulentna sedmica.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa