MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Trener porijeklom iz BiH pobjedom debitovao na klupi Borussije Dortmund!

U 12. kolu njemačke Bundeslige Borussia Dortmund je kao gost savladala Werder Bremen rezultatom 2:1, a na klupi Milionera trijumfalno je debitovao trener porijeklom iz BiH Edin Terzić.

Utakmica je odlično počela za goste iz Dortmunda koji su poveli već u 12. minuti golom Guerreira, ali nije se dugo čekalo da Werder uzvrati. Mohwald je u 28. minuti poravnao na 1:1, a taj rezultat bio je na snazi sve do samog finiša.

U 79. minuti dosuđen je jedanaesterac za Borussiju koji je Rues promašio, ali vezista Milionera je natrčao na odbijenu loptu i pospremio je u mrežu za 2:1.

Do kraja je Borussija sačuvala vodstvo i ovim trijumfom je skočila na četvrtu poziciju sa 22 boda. Werder je tek na 13. poziciji sa samo 11 bodova.

Nakon utakmice Terzić je bio zadovoljan reakcijom ekipe koja je u prošlom kolu teško poražena kod kuće protiv Stuttgarta 5:1, ali svjestan je da je pred njegovom ekipom još mnogo rada do željenog nivoa.

“Poraz od Stuttgarta 5:1 još uvijek je bio u glavama igrača i osjećao se pritisak. Nismo samo dobili utakmicu, već smo na kraju i odbranili prednost. Bila je to sjajna borba na terenu. Djelimično sam zadovoljan igrom, ali ponosan sam jer smo dali sve od početka do kraja. Igrali smo dobro u fazama i žejeli smo mirniji kraj, ali važno je da smo pokazali reakciju kao tim”, rekao je trener Borussije Edin Terzić.

Podsjetimo, Edin Terzić je imenovan za trenera Borussije Dortmund nakon što je Lucien Favre dobio otkaz tokom sedmice, a stručnjak porijeklom iz BiH na klupi Milionera će ostati kao prelazno rješenje do kraja sezone.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa