Uspješno završen 8. međunarodni nogometni turnir “Kladuša 2008”

Proteklog vikenda je na stadionu NK “Krajišnik” u Velikoj Kladuši održan 8. međunarodni nogometni turnir “Kladuša 2008” čiji je organizator i domaćin bila ONŠ „Kladuša 2008“ . Turnir je trajao dva dana,a na terenu, ali i tribinama bilo je vrlo razigrano.

Prvi dan turnira,u subotu, nastupile su ekipe koje čine dječaci rođeni od 2007. do 2009. godine.

Prvo mjesto u uzrastu 2007. godište osvojila je ekipa NK “Mladost-Behar” iz cazinskog naselja Polje, drugo mjesto zauzela je ekipa NK “Krajišnik”, dok je treće mjesto pripalo ekipi NK “Ćoralići” iz istoimenog mjesta. Ekipa NK “Mladost-Behar” je bila najuspješnija i u uzrastu 2008. godišta, NK “Krajišnik” je i u ovoj uzrasnoj kategoriji zauzeo drugo mjesto , dok je ekipa NK “Mostanje” iz Karlovca osvojila treće mjesto. Što se tiče ekipa sačinjenih od dječaka rođenih 2009. godine prva tri mjesta pripala su  nogometnim klubovima iz susjednog Cazina. Prvo mjesto pripalo je ekipi NK ” Gomila” iz Stijene, drugo mjesto zauzeli su dječaći iz NK “Mladost-Behar, a treće mjesto osvojila je ekipa NK “Ćoralići”.

Drugog dana turmira svoje umijeće pokazali su nogometaši uzrasta od 2010. do 2013. godišta.

Ekipa NK “Ćoralići” je pokazala najviše znanja i spretnosti osvojivši prvo mjesto u uzrastu 2010. godište, drugo mjesto pripalo je domaćinu turnira ONŠ “Kladuša 2008”, dok je NK “Zvijezda” zaokružila pobjednički podij u ovom uzrastu sa osvojenim trećim mjestom. U uzrastu dječaka 2011. godište prvo mjesto pripalo je ONŠ “Kladuša 2008 A”, stepenicu niže, na drugom mjestu, završila je ekipa NK “Ćoralići”, a treće mjesto zauzeli su dječaci iz NŠ “Talent” iz Cazina. Škola nogometa AN “Jedinstvo” iz Bihaća je osvojila prvo mjesto u uzrastu dječaka 2012. godište, NŠ “Talent” je pripalo drugo mjesto, dok je NK “Radnički-Ćoralići” zauzeo treće mjesto. U najmlađoj uzrasnoj kategoriji, 2013. godište, prvo mjesto zauzeli su mališani OFK “Bihać A”, ONŠ “Kladuša 2008” je bila druga, a treće mjesto pripalo je OFK “Bihać B”.

Po završetku turnira su dodijeljene medalje i pehari najuspješnijima ,a pored najboljih strijelaca izabrani su i najbolji igrači i golmani, u svim uzrasnim kategorijama. Organizacija turnira je bila na zavidnom nivou na radost svih učesnika turnira, ali i domaćina i organizatora  turnira ONŠ “Kladuša 2008”  koji su se zahvalili svim sponzorima, medijskim pokroviteljima,a posebno roditeljima koji su pratili i bodrili djecu na ovom sportskom događaju.

Pokorovitelji turnira su bili Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK na čelu sa resornim ministrom Alminom Hopovcem, Općina Velika Kladuša, Sportski savez USK te Sportski savez grada Velika Kladuša i NK Krajišnik. Medijski pokrovitelj turnira je bio Trend radio.

Trend radio

Vezane vijesti: