MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Velež se teškim porazom od Elfsborga oprostio od nastupa u Evropi

Nogometaši Veleža okončali su ovosezonski nastup u Evropi, nakon što su u revanš meču 3. kola pretkola Konferencijske lige poraženi na Grbavici od švedskog Elfsborga rezultatom 4:1. U prvom susretu odigranom prije sedam dana bilo je 1:1.Rođenima je ovo bio prvi poraz u historiji na domaćem terenu u domaćim takmičenjima, ali vrlo bolan, jer je nakon prve utakmice u Švedskoj vladala velika nada i euforija da se mogu plasirati u play-off novoformiranog UEFA-inog takmičenja.

Ipak, već je sami početak utakmice nagovijestio da će ovo biti košmarna noć za klub iz Mostara. Šveđani su poveli u 3. minuti nakon kardinalne greške Tarika Isića. Štoper Veleža je dodao loptu direktno u noge Fricka koji je lagano pogodio iz blizine za 1:0.

Nakon što su Rođeni poslije primljenog gola stvorili nekoliko prilika, novi šok je uslijedio u 16. minuti. Okkels je preciznim udarcem desnom nogom s vrha kaznenog prostora pogodio za 2:0.

Do isteka prvog dijela mostarski klub je propustio dobre šanse preko Zajmovića, Ovčine i Radovića, ali do smanjenja zaostatka nije mogao.

Na početku drugog poluvremena Velež je primio još dva gola, nakon čega su ugašene sve njihove nade da mogu napraviti čudo i nadoknaditi veliki deficit.

U 48. minuti, Okkels je postigao svoj drugi gol na meču nakon što je iskoristio novu grešku odbrane Veleža. Uzeo je jednu loptu na 30 metara i izašao je sam pred Bogdanovića, te je preciznim udarcem postigao treći gol.

Samo četiri minute kasnije dosuđen je penal za goste. Bogdanović je odbranio šut s bijele tačke Romeru, ali je Frick bio na pravom mjestu i poslao je odbijenu loptu u praznu mrežu za 4:0.

U 71. minuti Cvijanović je pokušao udarcem s desne strane, ali golman gostiju Ronning je dobro odbranio.

Na drugoj strani Olsson je opasno prijetio golu Veleža, ali njegov pokušaj iskosa sjajno je zaustavio Bogdanović.

Konačno, u 77. minuti Velež je ublažio poraz. Lopta je u šesnaestercu došla do Georgijeviča koji je snažnim udarcem postavio konačan rezultat 4:1 za goste.

U 90. minuti Georgijević je zaradio direktan crveni karton nakon što je glavom udario protivničkog igrača, pa je Velež meč završio s nogometašem manje na terenu.

Velež se nakon ispadanje iz Evrope okreće nastupima u domaćem šampionatu. Već za vikend očekuje ih susret protiv Slobode u Mostaru, a Rođeni na svom kontu imaju i utakmicu manje, s obzirom da su prolongirali gradski derbi sa Zrinjskim.

Rezultat i strijelci:

Velež – Elfsborg 1:4 (Georgijević 81′ / Frick 3′, 52′, Okkels 16′, 48′)

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa