MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Velež slavio nakon preokreta, Sarajevo remiziralo u Moldaviji

Velež je prekinuo post dug 33. godine. Rođeni su slavili u prvom evropskom meču poslije duže od tri decenije. Na stadionu Grbavica je u prvom meču prvog pretkola Konferencijske lige pobijeđen Coleraine sa 2:1.

Igrala se deveta minuta kada su gosti iz Sjeverne Irske stigli do vodstva. Zaista vrlo lijep gol preciznim udarcem sa oko 20-ak metara postigao je Doherty.

Primljeni gol nije poremetio relativno neiskusnu ekipu Veleža, barem što se tiče međunarodnih utakmica. Odmah su krenuli po izjednačenje i stvaranjem prilika.

Krenulo je sa izgledim šansama za Anđušića, da bi u 27. minuti ozbiljno zaprijetio i novajlija Zajmović, ali je lopta otišla zamalo pored gola.

Zasluženo izjedanačenje je stiglo u 36. minuti kada je douđen penal za Velež. Ćosić je šutirao, lopta je pogodila u ruku Dohertyja, a sudija Bitigen se nije dvoumio. Siguran realizator bio je Brandao za 1:1 poslije prvog dijela.

Na startu drugog dijela Dudić u igru ubacuje Pršeša i Isića. Pristup identičan kao u prvom dijelu. Težište igre je odmah prebačeno na polovinu gostiju i krenulo se s napadima.

Preokret je kompletiran u 66. minuti i to novim golom iz penala. Kazneni udarac je ponovo potpuno zasluženo bio opravdan. Prvo Zajmović nije uspio zabiti, lopta je došla do rezerviste Vehabovića koji je šutirao, Kane je igrao rukom te je dobio crveni karton.

Odgovornost je opet preuzeo Brandao te je bez problema pogodio za vodstvo Rođenih te veliko slavlje na tribinama.

Obzirom na igrača više Velež je i u ostatku utakmice napadao i tražio treći gol. Bilo je nekoliko izglednih situacija, ali momci u crvenim dresovima nisu uspjeli doći do trećeg gola pa je ostalo 2:1. Dobru šansu u sudijskoj nadoknadi imao je Radovac koji iz blizine glavom šutira u Deanea.

Iako je statistika ponekad zanemariv podatak, 31 pokušaj prema golu Colerainea naspram dva pokušaja protivnika najbolje pokazuju koliko je zapravo domaći tim večeras bio superioran.

Revanš susret se igra za sedam dana također na neutralnom terenu. U pitanju je stadion Mourneview Park u Lurganu. Kapacitet za taj meč će biti 500 gledatelja.

Prvo pretkolo Konferencijske lige:

Velež – Coleraine 2:1 (Brandao 2x p 36′, 66’/Doherty 9′)

Sarajevo promašilo penal u remiju protiv Milsamija 

Nogometaši Sarajeva remizirali su protiv moldavskog Milsamija (0:0) u prvom meču 1. pretkola UEFA-ine Konferencijske lige, a Bordo tim ima razloga da žali za ovim rezultatom jer su posebno u prvom poluvremenu propustili mnogo šansi da dođu do trijumfa.

Sarajevo puno bolje otvara meč, a već u petoj minuti imali su šansu nakon pokušaja Oremuša, no njegov udarac je otišao pored gola. Fanimo je u 12. minuti šutirao pored gola, dvije minute nakon toga i Velkoski nije bio precizan, a u 19. minuti Dupovac je šutirao pored gola.

U 19. minuti Sarajevo je preko Fanima imalo veliku šansu, ali tamnoputi krilni napadač je pogodio samo stativu, da bi devet minuta nakon toga Bordo tim imao veliku šansu da s bijele tačke dođe u vodstvo.

U kaznenom prostoru tima iz Moldavije oboren je Fanimo, sudija iz Turske Ugurlu pokazuje na bijelu tačku, ali Velkoski nije bio precizan i golman Timbur mu je odbranio udarac.

U finišu prvog poluvremena domaći tim je preko Bolohana zaprijetio prvi put, no nije bilo opasnosti po gol Sarajeva, a do kraja prvog dijela nije bilo prilika pa se s početnih 0:0 otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme ponudilo je znatno lošiju igru i tempo nego u prvih 45 minuta, a u takvoj igri viđeno je puno prekršaja na sredini terena te mnogo grešaka s obje strane.

U takvoj igri tim Gorana Sablića nije uspio napraviti puno opasnih situacija, pa je meč na kraju završen bez pogodaka i putnik u 2. pretkolo će biti poznat nakon uzvratnog meča.

Uzvratni meč na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” igra se za sedam dana s početkom u 21 sat.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa