MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Veležova bajka se nastavlja, na Grbavici je pao i grčki AEK

Sjajni nogometaši Veleža pobijedili su večeras na stadionu Grbavica u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige favorizovanu ekipu AEK-a rezultatom 2:1 te tako s minimalnom prednošću putuju na revanš u Atinu.Nakon početkog ispitivanja snaga, krenulo je žestoko s obje strane pa smo vrlo brzo vidjeli i dva pogotka. Prvo su gosti poveli u 12. minuti nakon odlične akcije i loše reakcije odbrane Veleža. Na kraju je Albanis uposlio Ansarifarda koji je izbio sam ispred Bogdanovića te nije imao puno problema da ga savlada za 0:1.

Međutim, samo dvije minute kasnije Velež je izjednačio. I to na spektakularan način. Pršeš je primio loptu na nekih 25 metara od gola AEK-a i potom silovito šutirao. Iako se golman grčke maksimalno ispružio nije uspio spriječiti da lopta uđe u mrežu na radost velikog broja Veležovih navijača.

Nije se tu Velež zaustavio već je nastavio s napadima, a u 32. minuti su mogli do preokreta. Ponovo je Pršeš odlično šutirao iz identične pozicije i na isti način kao kad je postigao izjednačujući pogodak. Ipak, ovaj put je golman bio siguran i loptu je krajnjim naporom skrenuo u korner.

Kraj prvog poluvremena obilježila je jedan sporna situacija kada je zbog ofsajda poništen pogodak AEK-a pa promjena nije više bilo u prvih 45 minuta utakmice.

AEK je bolje otvorio drugo poluvrijeme te su odmah pogodili prečku. Bila je to odlično ubačena lopta iz slobodnog udarca s desne strane, a neometani Tzavellas je glavom pogodio prečku s gornje strane.

Samo četiri minute kasnije, Velež dolazi do preokreta. Ćosić je napravio solo prodor i onda iskoristio smušenost odbrane AEK-a te uposlio Zajmovića koji se odlično snalazi i matira golmana za preokret Rođenih.

Grčka ekipa je izgledala smušeno i u nastavku meča, a Velež je najbliže trećem golu bio u 79. minuti kada je Georgijević odlično pucao glavom nakon centaršuta Brandaa. Ipak, golman je bio siguran, a kako do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, meč je završen konačnim rezultatom 2:1.

Revanš između AEK-a i Veleža igra se u Atini za sedam dana, a pobjednik ovog dvomeča u trećem pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv vjerovatno švedskog Elfsborga koji je danas u prvoj utakmici razbio moldavski Milsami sa 4:0.

Rezultat i strijelci:

Velež – AEK 2:1 (Pršeš 14′, Zajmović 53′ – Ansarifad 12′)

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa