MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Veliki uspjeh: Kladuščanin Alen Omeragić u juniorima “Želje”

Iz velikokladuškog naselja Rajnovac je prošle godine krenula jedna lijepa i zanimljiva nogometna priča koja vodi do sarajevskog naselja Grbavica. Zašto do Grbavice?  Tamo je svoju sreću u radu s renomiranim nogometnim trenerima, u ekipi koja se takmiči u Premijer omladinskoj ligi BiH, našao mladi Kladuščanin Alen Omeragić o kojem smo već ranije pisali.

Alenova nogometna priča  pravi je primjer toga kako se predanim radom i zalaganjem može napredovati do neslućenih visina. Istina,ovaj mladić  je trenutno negdje na pola puta, ali napreduje velikom brzinom i  što je najvažnije  ide u pravom smjeru. Sigurno će vrlo brzo naplatiti sav do sada uložen trud.

Njegov nogometni put je krenuo iz  FC ”ABC” Podzvizd gdje je već pokazao zavidan talenat koji  su treneri ovog velikokladuškog niželigaša odmah prepoznali.

Protekle zime je ovaj sedamnaestogodišnjak ostvario dječačke snove, kada je zaigrao za kadete popularnog “Želje”. Da se talenat , uz naporan rad i trud  uvijek isplati Alen je pokazao svojim primjerom nametnuvši se igrama i zalaganjem, te je iz kadeta promovisan u mlađe juniore Željezničara,čiji je danas standardni član.

Kako kaže, ovo mu je dalo veliki motiv da nastavi sa napornim treninzima i radu na sebi, a ako ovako nastavi , ovog mladog Kladuščanina bi u skorije vrijeme mogli gledati i na premijerligaškim utakmicama.

Željezničar je veliki klub i zaigrati u Plavima sa Grbavice je san svakog mladog nogometaša. Taj san je za Alena postao stvarnost. I nema namjeru stati… Ako ga posluži zdravlje, uz neosporan talenat koji posjeduje, ovaj nogometaš će u budućnosti postati pravi nogometni dragulj.   

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa