MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Villarreal nakon penala srušio Manchester United i osvojio Evropsku ligu

Nogometaši Villarreala osvojili su Evropsku ligu nakon što su večeras u finalu odigranom u Gdanjsku poslije penala (11:10) pobijedili Manchester United. U regularnom dijelu meča bilo je 1:1. Ovo je Villarrealu ujedno i prvi trofej u historiji.

United je prvi zaprijetio na utakmici već u sedmoj minuti kada je nakon akcije na lijevoj strani lopta došla do McTominaya. On je uputio udarac s vrha šesnaesterca, ali ona nije otišla u okvir gola.

Villarreal je uzvratio devet minuta kasnije nakon kornera. Na loptu je natrčao Trigueros i uputio udarac koji je ipak otišao daleko do gola.

Nakon pola sata igre Villarreal je poveo. Parejo je ubacio s lijeve strane, a Moreno pogodio kraj Lindelofa i nemoćnog De Gee. Ovo je Morenu bio 82. gol za klub te je sad na diobi prvog mjesta najboljih strijelaca Villarreala u historiji.

Do odlaska na odmor više nije bilo uzbuđenja pa je Villarreal prvo poluvrijeme okončao s vodstvom 1:0.

United je krenuo ofanzivno u nastavku utakmice i trebalo mu je samo 10 minuta igre da dođe do izjednačenja. Krenulo je udarcem iz kornera nakon kojeg je lopta mijenjala svoje vlasnike sve dok nije došla do Cavanija. Urugvajac je bio siguran i izjednačio na 1:1.

Iako je United dominirao do kraja regularnog dijela meča, promjena više nije bilo pa je meč otišao u produžetke.

Obje ekipe su izuzetno oprezno odigrale oba produžetka pa je bilo jasno da će pobjednik biti poznat nakon izvođenja penala. Sretniji i spretniji u udarcima s bijele tačke bili su nogometaši Villarreala.

Tragičar je na kraju bio golman De Gea koji je promašio 22. izvedeni penal. Prethodno su svi bili precizni, uključujući i golmana Villarreala.

Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa