MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Zanimljivo u Španiji:Atletico izgubio, Real i Barcelona “blizu”

Ekipa Seville u derbiju 29. kola španske La Lige pobijedila je Atletico Madrid na svom terenu rezultatom 1:0 i tako dodatno zakomplikovala situaciju na tabeli gdje će se izvjesno tri kluba boriti za titulu prvaka.

Utakmica je počela žestoko, a već u devetoj minuti Sevilla je imala priliku doći do prednosti nakon što je sudija Jesus Gil Manzano pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Ocampos, ali Oblak mu je odbranio udarac.

Do kraja prvog poluvremena Sevilla je imala nešto više pokušaja prema golu Atletica, no mreže su mirovale do odmora i rezultat se nije promijenio.

Do zasluženog vodstva Sevilla stiže u 70. minuti. Sjajnu akciju na desnoj strani odigrali su Suso i Jesus Navas, ovaj drugi je centrirao na drugu stativu, a tamo Marcos Acuna precizno šutira i matira nemoćnog Oblaka za vodstvo od 1:0.

Uzvratili su gosti iz Madrida odmah nakon tri minute, no Hermoso je šutirao preko gola, nakon čega se rezultat do kraja susreta nije promijenio i Jorgandžije su doživjele treći poraz u ovoj sezoni.

Atletico Madrid ostaje na prvom mjestu sa 66 osvojenih bodova, tri više od Reala, a već sutra bi im Barcelona mogla prići na jedan bod s obzirom na to da katalonski klub koji je u sjajnoj formi igra protiv Valladolida na svom stadionu.

Nakon što su u Engleskoj (Manchester City), Italiji (Inter) i Njemačkoj (Bayern) već sada jasni prvaci, u Španiji nas definitivno očekuje neizvjesna borba do posljednjeg kola. Sevilla se ovom pobjedom učvrstila na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu prvaka sa 58 osvojenih bodova, 12 više od Betisa koji je peti.

Klix

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa