MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Završen Telemach košarkaški kamp “Bjelašnica 2021.”

Finalnim takmičenjima u subotu je završen Telemach košarkaški kamp “Bjelašnica 2021.” Na ovogodišnjem kampu učešće je uzelo preko 130 mladih košarkašica i košarkaša iz BIH, Austrije, Švedske, Njemačke, Makedonije i Amerike. Domaćin i organizator ovogodišnjeg kampa bio je KK Koš iz Sarajevu, na čijem se čelu nalazi bivši BH reprezentativac Sejo Bukva.

Tokom sedmodnevnog trajanja mladi košarkaši su imali priliku usavršiti svoje košarkaško znanje, a u tome su ima pomagali dokazani košarkaški treneri i stručnjaci. Mladi košarkaši posebno su bili oduševljeni sa druženjem sa reprezentativkom Maricom Gajić, kao i reprezentativcima Edinom Atićem, Kenanom Kamenjašem i Ivanom Milićevićem. Sa 12 učesnika, značajan doprinos dali su i mlade košarkašice i košarkaši KK Krajišnik iz Velike Kladuše. Na finalnom događaju koji je održan u subotu, učesnici su se takmičili u šutiranju slobodnih bacanja, šutiranju trojki i dvojki , kao i ekipnom takmičenju “pet na pet”. Najbolji su dobili priznanja i trofeje, kao i vaučer bon od Telemacha koji je bio generalni pokrovitelj kampa. Košarkaš KK Krajišnik Eldar Sarajlija osvojio je prvo mjestu u šutiranju trojki, a bio je u pobjedničkoj ekipi “pet na pet” u svom uzrastu. Košarkaši ovog kluba Ibrahim Bajraktarević i Daris Alešević bili su dio pobjedničke ekipe u kategoriji “poligon”.

Kako su nam rekli učesnici , uslovi u kampu bili su odlični i već su izrazili spremnost za učešće naredne godine. Pored usvajanja novih košarkaških znanja, mladi košarkaši su posebno oduševljeni druženjem i novostvorenim prijateljstvima.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa