MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Željezničar u odličnom meču upisao veliku pobjedu nad Tuzla Cityjem

Nogometaši Željezničara upisali su veliki trijumf u jednom od derbija 13. kola Premijer lige savladavši na Grbavici rezultatom 2:1 ekipu Tuzla Cityja.

Plavi su na fantastičan način ušli u meč. U drugoj minuti Fejzić maestralno brani udarac Crnčevića i loptu šalje u korner. No, gol Željezničara smo vidjeli odmah nakon tog kornera. Perfektan ubačaj Petra Boje u gol je glavom pretvorio Vedran Vrhovac.

Nakon primljenog gola, Tuzla City je krenuo mnogo ofanzivnije ka izjednačenju. Pogodak Sulejmana Krpića u 23. minuti je poništen zbog ofsajda, a onda je u 31. minuti Mišić loše šutirao iz obećavajuće pozicije.

U jeku napada Tuzlaka stigao je novi gol Željezničara. Igrao se 42. minut kada je loše reagovala odbrana gostiju, a Bruno Zdunić je zakucao loptu u mrežu Fejzića. Rezultatom 2:0 otišlo se na odmor.

Drugo poluvrijeme počelo je velikom šansom za Tuzla City. Adnan Džafić je glavom šutirao iz velike blizine, ali se odbranom istakao golman domaćh Josip Bender.

Džafić je ponovo zaprijetio u 53. minuti, ali je ovoga puta njegov udarac otišao pored gola. Ipak, upornost ofanzivca Tuzla Cityja se isplatila.

Treći udarac Džafića u nastavku ujedno je bio i pogodak. Igrao se 65. minut kada se namjestio i vrlo preciznim udarcem unio je rezultatsku neizvjesnost u ovaj meč. Prije toga gostima je zaprijetio udarcem Nedim Mekić.

Primljeni pogodak “razdrmao” je domaći tim koji je stvorio nekoliko šansi. Dva puta udarac je oprobao Hamza Gasal, ali nije bio precizan.

Riješiti utakmicu mogao je Vrhovac u 80. minuti, ali je s pet metara šutirao preko gola nakon odličnog ubačaja Nedima Mekića.

Do kraja ove vrlo uzbudljive utakmice se Željezničar odbranio bez mnogo problema i došao do velikog trijumfa nad nezgodnim rivalom. Pobjedom su Plavi došli do 18 bodova, koliko imaju Sarajevo i Borac, ali uz utakmicu manje. S druge strane, Tuzla City je ostao na drugom mjestu s 26 osvojenih bodova.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa