MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Zmajevi se danas okupljaju na Ilidži, selektor Petev strahuje zbog Džekine povrede

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će se danas okupiti na Ilidži uoči odlučujućih susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Zmajeva Ivaylo Petev će izvršiti prozivku igrača koje je pozvao za utakmice s Finskom i Ukrajinom, no u strahu je zbog povrede Edina Džeke.

Džeko je zatražio izmjenu u drugom poluvremenu sinoćnjeg milanskog derbija te će Petev s nestrpljenjem čekati rezultate ljekarskih pregleda Dijamanta.

Dobra vijest za Peteva je da se Miralem Pjanić oporavio od povrede i da je odigrao skoro čitav susret za Bešiktaš u subotu.

Na spisku selektora Peteva nalaze se sljedeći nogometaši:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli) i Kenan Pirić (Atromitos)

Odbrana: Branislav Cipetić (Lokomotiva), Mateo Sušić (Cluj), Jusuf Gazibegović (Sturm), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Aleksandar Jovičić (Gorica) i Ajdin Nukić (Tuzla City)

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Rade Krunić (AC Milan), Miralem Pjanić (Bešiktaš), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Elvis Sarić (Gorica), Miroslav Stevanović (Servette), Adi Nalić (Malmo), Almedin Ziljkić (Olimpija) i Sanjin Prcić (Strasbourg)

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg) i Smail Prevljak (Eupen).

Naš tim će pripreme za ove utakmice odraditi u Sarajevu, a prvi trening zakazan je za danas u 17 sati u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru.

Zmajevi u subotu u Zenici dočekuju Finsku, a potom na istom mjestu tri dana kasnije Ukrajinu. Pobjeda nad Finskom i remi s Ukrajinom vodi našu selekciju u baraž.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa