MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Zmajevi se okupljaju na Ilidži, stigli Džeko, Višća, Cimirot, Krunić…

Okupljanje nogometne reprezentacije BiH počelo je danas na Ilidži, a Zmajevi polako pristižu u bazu iz koje će se pripremati za nadolazeće utakmice.

Naš državi tim u narednom periodu igra tri utakmice, a svakako je najvažnija ona protiv Sjeverne Irske u okviru baraža za plasman an Evropsko prvenstvo, koja se igra 8. oktobra.

Također, Zmajevi će imati dva nastupa u Ligi nacija, prvi 11. oktobra u Zenici protiv Holandije, a drugi tri dana kasnije u Varšavi protiv Poljske.

Selektor Dušan Bajević je ranije objavio spisak igrača na koje računa za ove utakmice, ali je bilo izmjena. Sa spiska su otpali Elvir Koljić, Ermin Bičakčić, Eldar Čivić i Haris Duljević, a pozive su naknadno dobili Dino Hotić, Bojan Nastić i Milan Đurić.

Kapiten Rome i Zmajeva Edin Džeko (Roma) je u Sarajevo stigao tokom vikenda, a danas su se među prvima pojavili članovi stručnog štaba predvođeni selektorom Dušanom Bajevićem, kao i reprezentativci Branimir Cipetić (NK Široki Brijeg), Advan Kadušić (NK Celje), Smail Prevljak (Eupen), Jasmin Burić (Hapoel Haifa), Edin Višća (Bašakšehir), Rade Krunić (Milan), Ervin Zukanović (Fatih Karagümrük), Siniša Saničanin (Vojvodina), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Gojko Cimirot (Standard Liege), Asmir Begović (Bournemouth) i Miroslav Stevanović (Servette). Do kraja dana se očekuje dolazak ostatka našeg državnog tima.

Treninzi bh. reprezentacije će se obavljati u kampu FK Sarajevo u Butmiru.

Izvor. klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa